Friday, May 19, 2017

The MOM thing in me (@_@)

  Hey all moms out there!

How are you doing?


Guilt is something all moms feel, whether they work outside the home or not.


Situasi kebiasaan yang dihadap adalah hari hari kelam kabut nak bersiap ke pejabat, baju tak gosok tu memang biasa kay, pastu angkat ketiga-tiga anak yang sedang tidor masuk ke dalam kereta, pastu hantar/dukung ke tadika dan taska maing-masing, drive kereta ke tempat kerja macam amazing race,  pastu campur dengan tudung senget dan carca merba, bedak ntah mana.., sesampai pejabat cepat-cepat tempek untuk tampil segak sedikit padahal selebet dan selekeh dari hari ke hari dan semakin naik usia.. chewah.. Pastu seflie senyum senyum, tipu semua tu, tipu untuk rase gembira sebab berjaya menahan sabar huwaaaa..  #lakikejesyif  #bilanakcantikmacammarionni #makintuasilasedar 



I know..., i might not be like other moms/person out there, i might not been the rocks one , the know it all mom/person, or the happy all time mom/person,  I always ( repeat always...)  feel bad the way i am as could not fulfill others expectations and worse case could not my OWN expectation.huwaaa.. (cry me a river!).. #bilanakpositifentah #janganikutlayanperasaanntahapeni.  (T_T)


 Kata nenek , " memang serik jaga budak budak yang masih kecil, padan muka!(nada gurau), maka kene bersabarlah"


When i feel tired, sad, depressed and when All the negative emotions are in me. I  remember my friend, Siti Keyrol's advice......... She says ; please Zikir at all times- the zikir fatimah they say..By zikir you will feel the enegry from where i dont know but it sure helps within your soul !! Thanks sis. i need this sort of support.

HOkay,enough rambling for today. thee hee. 



In reality, all moms are working moms, and all moms are deserving of respect and support.

The hurdles and struggles makes you stronger kay.

Pray to the Al Mighty, have faith ! 


Happy Mothers Day to all wonderful moms out there!! 

Im so proud of you and how actually you've gone through life huh? ahaha.. #ineedmotivation

Sunday, September 11, 2016

Review Cyberview Resort & Spa , Cyber jaya


 9 September 2016

Sempena besday babah diorang ni, aku ajak en asben g Cyberview Resort & Spa. Lokasinya di cyberjaya, dari shah alam ke sini dekat jaa... :)

 Kiranya lama tak bervacation sejak beranak tiga..huuhu.. So, mencari tempat yang dekat dengan rumah supaya tak penat badan heee.. Maka teringat pernah baca blog sepet , then trus book guna traveloka. Thanks mimi sebab intorduce web ni. Siap ada diskaun lagi... saya suka saya sukaaa.. :)

  Masa check ni, dapat masuk awal jam 11.. hee mungkin sebab ada bilik kosong kot.
 Macam-macam request nak bilik dekat dengan pool bagai.. haha tapi ok je memana bilik, sebab bilik dia macam pusing juga kawasan pool.

 


 Amacam ada gaya pelancong yang sebenar-benar nak pergi melancong tak.. wakaka






nah map.. untuk suruh buggy bawak ke mana mana ajaa..








 JOm cekkitdout..




 Bilik deluxe yang luasss.. pastu sofa tu, sofa bed... makan anak-anak boleh tido situ kenn heee












 Ini bebudaks tak zabar nak terjun...
* read tahun ni 2017 - sampai sekarang duk tanya bila lagi nak pergi tempat ni.. heee






 Belah air tejun sana , agak dalam la untuk budak. So kene hati hati. Lantai pool disini macam kasar pepasir.. tapi ok je bagi aku sebab xlicin.. mudah nak handle anak-anak.




 Seronok la tew



 Ni lagi sorang.. suke main air amyrahh neh




 Ada pool belah atas.. ok juga.. tapi aku rase cam malas nak berjalan basah-basah ke atas.. maka tak berendam lah ke sana...hee. EH boleh la kawan-kawan kalo nak kesini , pasti anak-anak terujaaaa.. ahaha




 Ada perkhidmatan kereta buggy untuk kesana kemari. Nak g mana la tew? hahah




Haaa ni laa , korang boleh g ke jungle jingle apa tah nama dia, tempat untuk budak-budak main, ala ala play room semnetara mak apak g spa kot.. hahah sebab lokasi nya bertentangan SPA . menarik tak tektik dia? kah!




 
 nenek atok pun join kay!.. sebenarnya adhoc je diorang datang ke sini.. call pagi tadi, petang dah sampai.. see dekatkan hahaha
.. biasa la orang pencen berjalan jee sekarang.. pergh syokk!






 Hokay ni borang untuk isi SPA,. Untuk uolss yang suka SPA ni baik try laa... tapiii nak urut2 kene bayar, untuk guna  jacuzzi, steam room and sauna room , katenye complimentary untuk yang stay cyberlodge.. waaahhh best kan. free kot!  (masa iolss pergi tu, lady tu cakap boleh bawak mak or girlfriends sekali kata nya..untuk room fomfuan lahh...hee sekarang, aku tak sure sekarang camne -ade kene charge kah?)




 bubble-bubble... suam suam airnyaa..
teruja tak?hee




 Sembunyi Spa ni, dia pisahkan kawasan mens n ladies. so yang lelaki ade juga macam ni.. so boleh juga kalo tak rendam-rendam suana hee







 .. ada kawasan untuk main-main..





 




 Untuk dinner malam first tu, kitaorang makan luar. ada deret kedai-kedai so boleh laa tak yah g jauh jauh.







 Masa ni nak cek out,  breakfast dulu.. yay.
Kebetolan ada kambing pepagi.. perghh hahah berselera tetiba hahaha
Cukup lah dua hari satu malam vacation kali nih.. hiks.
Alhamdulillah






Eehhh tak puas mainnn hahaha..







 Okeh last spam gambar bilik sebelum balikkk hee







 till then bye


Sunday, July 17, 2016

Flower girl lagi?? @ mak cicik kahwin

Lepas berhari raya... memula kebizian rumah panchor, seremban sempena majlis peya a.k.a mak cicik yang akan berkahwin hee.. Untuk kali ni, majlis buat kat dewan di putrajaya, tapi untuk majlis nikah abah masih nak kat rumah diaa..  ( itu pun kalo boleh kenduri nak buat kt rumah panchor jugek! haihhh).

Yang seronok belah pengantin perempuan (our side), sehari sebelum majlis ada panggil orang buatkan inai.. maka ramai laa nak join sekaki...hehe termasuk laa iols!



uu kemain dia ...
 orang pertama buat inai. nena henna yang buat inai dah tibah di rumah jam 3.30 petang tak silap masa tu.
Masa ni pengantin ke KL ada urusan bajuuu  pengantinya ... adoiii.. macam-macam hal. Lasti minit siap taw..Siannnn, jarak jauh nak antara benua cam ni la, nak deal urusan kahwin memang kene tabah. 
Anyways settle dh cik oii.. alhamdulillah





 To kill the time semua pun pakat berinai... mana laa si pengantin tak tiba tibaa lagi hee..







ehemmm ehem.. layan jugakk mama nyeerr hahaha






 Dalam jam 5.30 petang gitu .... Haaa datang pun..pengantin! hehe
 selamat orang buat inai tu kitaorang layan ahaha...



 Hura hara sana sini , kemas itu ini.. kepoh sana kepoh sini... maka siap-siap la semua untuk majlis nikah esok...


Persiapan untuk pelamin nikah .. lewat gak datang dekat maghrib gitu.. jauh datang dari Subang




 antara hantaranya belah laki



 



 sejadah dan Al-quran



Hantaran belah perempuan





taddaaa... Pelamin dah siap.. yay




Pengantin kebizian dengan lap top haihhhh... booking apa lagi la tew? hee





Pengantin berjasa jap gosok baju abah mak ahahah




Sebelum majlis.. ini budakk mestii nak join mekap mekap nih, mujur tukang mekap rajin melayan budak kecik... hee





Ketika majlis nikah Nur Zafirah Zaidan & Muhd Zulhilmi Ismail





YAy... Tahniah korangs. 
Semoga bertabah dengan long distance relationship as husband and wife.
 Doa bebanyak untuk kebaikan masing-masing. 
"Together forever, never apart. Sometimes in distance, but never in heart."
..ecececehh...
#mogakekaltilljannah aminn







Bersama pengantin , amik seri kerana tak berapa nak seri dah aku neh ahaha




Baju aisyah n haziq repeat je... hee jimat jimat..








Berangan jadi princess letew...





 
posing wajib gitew dengak hakak hakak ahaha..!





Bersama sepupu sepupu yang merengss hahaha..
dap!!
eh , mana "do the ju ju dance yawl?"


Alhamdulillah selesai majlis, lepas magrib ramai lah rombongan ke putrajaya untuk tengok Dewan Sri Siantan. Seperti biasa iolss duk rumah nak jaga bebudak budak haahaa..




CUkup main main dah tu.. jom tido.. esok ke dewan. Ada kerja menant aisyah lagi .. hee
Flower girls again ?!! request by pengantin taw hahaa




Esoknya, cam bisa bangun pepagi berebut-rebut mandi dan bersiap ke putrajaya. Pengantin selamat tido hotel dah ahahha..













 Nah.. mukadimah userer-userer
Tema kali ni rose gold hiks




Okay flower girls and boys dah standby untuk rehersal.. hee





tak sabar-sabar dah tu haaha






Ada pesanan pesanan terakhir dari maklong zaila.. ekekek
Masa ni aku dah lari dah tak nak tunjuk muka, kang semua nak " mama, mama" ahihhh





Sebelum pengantin datang cepat-cepat bergambar..walau pun huru hara.. hahaha




Mekasih keng kawan yang sudi datang...





Dapat juga jumpa geng Manchester.. gila berpuluh-puuh tahun tak jumpaaa aaaa






Dapat juga jumpa geng Okinawa neh.. mini reunion la kira nya.. Makin muda je semua hahaha, iols dah macam kepamss kejar anak sana sini haha
 Yang lain , lain kali ada rezki  , kita jumpa ya




HOkay... ketibaan pengantin bersama flower girls and boys ,... yang mana tidak dipimpin mak apak (as per resuest pengantin) ahhaha kemain ko yah! hahah.. Tapi salute laa.. displin pla kali ni.. hahha 
Terbaik laa anak buah mak ngah neh!! muax!



wahhh gitew



Pelamin besar.. haha barisan flower girls and boys naik ke pentas hee
Yang takde dah tak zabar nak berlari-lari la tu hahaha






 Peya & Zul
COngratulations!!
Mereka berkawan masa zaman belajar di Penstate, US.








Syukur pada yg Esa, majlis berjalan lancar. 

Sebelum dewan ni tutup dalam jam 4 gitu, cepat-cepat kiteorng bergambar. Agak strict kan kalo dewan, ada timing, so harus cepat! hehe.. Kenduri masa raya rase macam open house hee . Parents pun dapat jumpa kawan-kawan lama , seronok tengok heee. iolss pun dapat jumpa long long fwenss hee..yay.





Kepada sedara mara, family and friends who are always there to support and giving out thier love to each event, i can't thank enough. 

Masya ALlah.. May Allah bless all you amin...







Okay time to go home 
...Back to Shah Alam... 


till then bye