Monday, March 28, 2011

Off With the Heads


Ini adalah experiment yg dijalankan pd siapa yg sanggup mengambil risiko.

Mood:Dalam proses mencuba produk ini. Kalo berjaya i cerita kay. kalo tak..haha.. abaikan..
( it was suggested by peyya. so, nak try laa kalo x berkesan i want my money back!!! ) hehe
. purchased at kedai yg tiap kali anda masuk derang akan sambut dengan jeritan " WELCOME To SaSA !!!!"




so bye2 to
taa

I'm walking alright



Hello..

Nak cerita perkembangan snowball itu..alhamdulillah genap setahun sebulan budak neh dh boley berdiri dan berjalan tanpa sokongan. Tapi masih jatuh2 n terhuyun hayang... anyway, Yay!! mesti celebrate nih... celebrate dengan upah die kasut baru.haa.. rugi kalo beli awal2..( sebab nk berjimat, biasa lah mama n babah dh nk kopak nih..ekekeh..). sebelum nih xpnh beli ( tp ada je yg org bagi pressie..). So, Congrats haziq..JOm jalan2..nnti dh terra berjalan lagik, leh makcik2 die bwk g zoo plak... ( like we all used too kn..)


kasut yg dipilih o babah nye ( macam korN..yollahh)


taa

Subway Way..


Boring asyik makan nasi je, tapi terpaksa bersabar sebab nak tunggu bulan may. lamanya nk tunggu May ..haaha..


Friday, March 25, 2011

Any knows about sooka central?


source : the star

Tiap jumaat cari pot nk makan tengah hari tempat lain tanpa mbawa kenderaan.ngeh. SO ingt, target kali ni nak lunch kt sooka central,kl central.

Tataw best tak..So g la try sendiri.hee :P

taa

Tuesday, March 22, 2011

Botol Susu Bayi Polikarbonat

Bagi org2 macam saya yg kurang arif dlm kimia nih, saya perlu kenal botol susu polikarbonat .

So mari kenal meh..


a) Kenalpasti Botol Susu Bayi Polikarbonat

Botol susu bayi polikarbonat bersifat keras dan lutsinar di mana ianya mengandungi Bisphenol A (BPA). Botol susu ini boleh dikenalpasti melalui kod identifikasi plastik yang biasa didapati di bawah botol susu bayi seperti berikut:

  1. Nombor 7 Pla_7.jpg
  2. Nombor 7 dan PC Pla_7PC.jpg
  3. Nombor 7 dan ‘other’Pla_7ot.jpg

Botol susu bayi yang bebas BPA biasanya dilabelkan dengan perkataan ‘BPA free’ atau bebas BPA.


Tapi jika masih menggunakan susu Polikarbonat boleh la ikot seperti yg dicdgnkn :)

b) Pengendalian Botol Susu Bayi Polikarbonat

  1. Steril botol susu bayi polikarbonat mengikut arahan pengendalian yang terdapat pada label atau yang diberikan oleh pengeluar sekiranya ada. Jika tiada, pengguna perlu merendam botol susu bayi polikarbonat dalam air yang mendidih selama 5 hingga 10 minit.


  2. Elakkan menggunakan air panas secara terus dalam botol susu bayi polikarbonat untuk membancuh susu.


  3. Guna peralatan mencuci botol susu yang sesuai seperti span dan berus yang lembut bagi mengelakkan permukaan dalam menjadi rosak dan bercalar.


  4. Sentiasa periksa permukaan dalam botol susu dan sekiranya terdapat kesan calar atau rosak, botol susu perlu diganti. Sekiranya tiada kerosakan, botol susu perlu diganti setiap 6 bulan.

Namun, pengguna juga boleh membuat pilihan awal dengan menukarkan penggunaan botol susu bayi polikarbonat kepada botol susu bayi yang bebas BPA mengikut kemampuan masing-masing. Terdapat pelbagai alternatif botol susu bayi di pasaran yang diperbuat daripada polypropylene (PP), polyethersulfone (PES), polyamides (PA), kaca dan lain-lain.


petikan dari sini


Friday, March 18, 2011

Eating Out at Al RawSha

Okay, kali ini nk bawak pembaca sekalian ke jalan jalan cari makan. Seronok share2 kan tempat mkn .(padahal org lain dh lama g,aku je yg lom pnh g..hahaha). Sebenarnya g celebrate beday MIL(nk pekena ns arab katenye..hehe..so apa lagi...jom).

But the restaurant more too Middle Eastern Cuisines I'd say . Try la


NAma: Al rawsha
Tempat : berhampiran bulatan kampung pandan,KL
operasi: 24jam :))


Mil dpt pressie, beday die hari tu :))


syik melekat je dgn paksu die haihh..




Haziq macam paham je tu..hehe







taa

Ps: the food ? , erm.. some liked it some not.ngeehee.. tapi ok je nk try mkn dlm dulang tuh.femes gak sinih. Okay, ada Barbican lagi.. :P Price wise? , sgtlaa mahal ok. sekali setahun le jwbnye ataupon 2 tahun sekali..haha.

Tuesday, March 15, 2011

Jalan Jalan g kenduri

Weekend lepas dalam cuaca mendung2 tapi paneh2 kt seremban, kiteorg g kenduri kawen kawan pejal di paroi,seremban. Dah laa snowball nih bangun awal, pastu dr rumah ke seremban bdak nih xmo tido2.... suke mehanan matanya. sabar je laa :P

Lihat gelagat haziq yg xmo tido2 tapi mata dh kuyu kuyus...


ishh nape pandang mama cmtu..hep







xmo tido , meh kite bergambar2

'serta-paksa'






nak capai camera pulak





finally mata dh tatahan dh tuu haziq oii




Add Imagedapat susu..trus tido




tido puas2 kang pas kenduri kite nk g umh nenek seremban, kang xdpt tdo sbb makcik2 dh sedia menanti nk geget...haha


ps: yup, i'm still trying my best to bfeed him alright :)


taa