Thursday, May 19, 2011

Shades of liFe

Ive been wondering the days to come ,
we may need the shades dear :)





Thursday, May 12, 2011

Big Day - Rin's wedding

My Best friend's wedding, Rina. Known her during my study in UsM, my partner in crime back then (opss...well most of the team were too ;P). Anyway, Really happy for you dear,CONGRATS to both of you!!. ( jgn lupe jemput house warming :P)



Date: 14th May 2011
Time: 8.00pm
Venue : Dwn MPS, seremban

The "pelamin" , sangat kelas gitu..
Tgk tu, si snowball, Haziq memang xleh duk diam..






Dapat meet Farah (datang sorang, the other half xsihat...)
Yay, finally dapat gak jumpe ko, dekat tapi jauh..ngeh.
Sambung gossip.hahaaaa



...The Sweet couple of the Day..




PS: rina, know what-your so call theory was totally un-theoretical ?? hee hee, :P
Its what your heart tells and not what people thinks and told. They might not understand now, but in the end they would. :P

Interview,part 2

argh,batek plak hari ni..buhsan... :P
Sebelum masuk bilik



Alhamdulillah selesai pon, jenuh gak laa menunggu panel2 nih.sebab derang sebok sembang2 kt pantry lama2..haih.. ( sebelum masuk aku diberitahu panel2 aku dr uPM and from sains pertanian, also an ex-mardi..aduh.. pakar pakar..huuu)

apa nk dikongsi ye? ok pengajaran kt sinih aku rase adalah just be yourself. be humble and honest and smart sket la.

Interview pada mulanya formal but then i turn it around to make it not so formal sebab i think it should be shared and discussed.. sebab background kite berbeza ( sebelum itu aku declare, aku dulu dlm bidang physics n kerja dgn something that has to do with agriculture and meteorology)

Dan mula kan powerpoint yg 10 slide tu.. cukup laa kan,... yg lebar nye Q n A session laa.


Dipendekkan...


...So here goes...the question


1. Soklan yg berkaitan kursus ini, memang and harus ada..( tu goreng je la kan.)
2. Soklan yg berkaitan output sekembalinya di tanah air (haa bab ni, kene impress derang keperluan belajar nih...aku hentam je laa)
3. Soklan lain yg pening( kalo ada bajet, nk lanjutkan tempoh kursus,ok x?... takkan sebulan boleh adapt kn..) adeh.
4. Soklan lain yg pening (kursus ni xde kat mesia ke, anda pasti ? - ni aku jwb setahu aku mmg xde sbb xde pakar and sebab tu aku nk g sana nk expose or at least mendapat kemahiran n ilmu baru , need it for my work and me myself ..mana tahu nk smbung belajar..eceh...)

Pastu, Aku bley plak tanya derang:

5. Dr. apa cadangan dr bg purposal kurus yg saya pohon nih or at least boleh kite tambah baik?
( konpius die, sape tnye sape skrg..hahaha)-but they take it very well and siap ajak soh smbung blaja. macam2 idea gak laa.. derang ada data itew ini, then nk kerjasama la itew ini.. pnjng gak die duk explain. .. senggeh je laa nyelit2 sket. ..smpai laa derang puas hati..

Done with the session. Aku pon kuar bilik,derang still bermesyuarat laa .. nk komen2 kt kertas nu..

Thats about it... and aku tertinggal USB plak dlm bilik selepas intebiu tuh.. (macam2,la ko ni.huu)

ReSul t ?? : - ni aku tataw lagi.. xde la berharap sangat . Pergi risau, xpergi pon risau..adeh..hehe

taa

Wednesday, May 11, 2011

UnHappy Day

Hello ,

Two things that didnt make my day (untill today that is)...

1stly, Im throbbing a tooth pain. I assumed its the wisdom tooth that cause the pain. No rooms for them..arghh.. they are pushing the healthy gums..(healthy la sangat..ekekeh).



source : google



source : google





2ndly, external hard disk ada prob. let the pics shows.

Sila ambil perhatian , ni yg dh cabut casing nye.


so, sepatutnya board casing ni macam ni lah..kan




haa tgk tgk, kaki or port USB tercabut. sob sbob




haa , disini nk tanya apo nak buek?.
aku rasa perlukan sorang yg terrer bab soldering.eh yeke?betol ke leh selesai prob ni?. Malas nye nk bli casing baru,rase2 dapat balik tak data2 dlm tu...janji??



habes laa data2 dalam disk tuh..aduhh.. its gonna get worse..heuu heuu.


huu , stress .. :P


taa

Monday, May 9, 2011

Farmgirl ? cow girl ? wendy?

Doing some homework on some rural stuffs..

My interview is this thursday. heu heu heu.. kalo berjaya kene pergi la.. kalo tak..boleh g cuti2 mesia. ngeh... :))


So, this one website which makes me nearer to this occasion.. check out Farmgirl connection



am i going to do these stuff below?..im not sure.. ( habes laa berjemuran.adeh...)




taa..

Sunday, May 1, 2011

Gubahan hantaran


Ni entry yg dh lama ditulis , just thought of publishing it ..hee hee

Baru-baru ni my MIL tgh buzy mencari idea n org utk buat gubahan hantaran , coz my brother in law nk tunang this june, inSyAAllah. Nak tgk whats the out come..kene tunggu laa June nih.. ngee hee..( kalo rajen update laa ye)

So, tetiba macam rajen nk korek2 gubahan hantaran sedara2 n berkaitan dlm pc nih (kt rumah parents masa ni..)

And, ada gambar gubahan yg nk tgk balik xjumpa, ntah ke mana or xde coverage masa tuh. Sorry..ni yg ada. kalo korang ada koleksi meh laa nk tgk gaks. huk huk :)




So layanz...




gubahan sape nih ?
atas : Kaknor
bawah : kaklong Miza




gubahan sape nih ?
Aien n Yuzi









Gubahan oh gubahan





wink2





pejals side







gubahan sape nih ?
atas : Asraf n Liza




gubahan sape nih ?
Asraf n liza










gubahan sape nih ?
AA n Nurul










gubahan sape nih ?
Wan n Nurul



There u have it ..majoriti sendiri bikin kan kan.. dari mak sedare ke anak buah :))

Semua pon berbakat besar wat gubahan2 nih.. seronok kn bile tgk2 balik..hehe.

till then taa..