Thursday, May 12, 2011

Interview,part 2

argh,batek plak hari ni..buhsan... :P
Sebelum masuk bilik



Alhamdulillah selesai pon, jenuh gak laa menunggu panel2 nih.sebab derang sebok sembang2 kt pantry lama2..haih.. ( sebelum masuk aku diberitahu panel2 aku dr uPM and from sains pertanian, also an ex-mardi..aduh.. pakar pakar..huuu)

apa nk dikongsi ye? ok pengajaran kt sinih aku rase adalah just be yourself. be humble and honest and smart sket la.

Interview pada mulanya formal but then i turn it around to make it not so formal sebab i think it should be shared and discussed.. sebab background kite berbeza ( sebelum itu aku declare, aku dulu dlm bidang physics n kerja dgn something that has to do with agriculture and meteorology)

Dan mula kan powerpoint yg 10 slide tu.. cukup laa kan,... yg lebar nye Q n A session laa.


Dipendekkan...


...So here goes...the question


1. Soklan yg berkaitan kursus ini, memang and harus ada..( tu goreng je la kan.)
2. Soklan yg berkaitan output sekembalinya di tanah air (haa bab ni, kene impress derang keperluan belajar nih...aku hentam je laa)
3. Soklan lain yg pening( kalo ada bajet, nk lanjutkan tempoh kursus,ok x?... takkan sebulan boleh adapt kn..) adeh.
4. Soklan lain yg pening (kursus ni xde kat mesia ke, anda pasti ? - ni aku jwb setahu aku mmg xde sbb xde pakar and sebab tu aku nk g sana nk expose or at least mendapat kemahiran n ilmu baru , need it for my work and me myself ..mana tahu nk smbung belajar..eceh...)

Pastu, Aku bley plak tanya derang:

5. Dr. apa cadangan dr bg purposal kurus yg saya pohon nih or at least boleh kite tambah baik?
( konpius die, sape tnye sape skrg..hahaha)-but they take it very well and siap ajak soh smbung blaja. macam2 idea gak laa.. derang ada data itew ini, then nk kerjasama la itew ini.. pnjng gak die duk explain. .. senggeh je laa nyelit2 sket. ..smpai laa derang puas hati..

Done with the session. Aku pon kuar bilik,derang still bermesyuarat laa .. nk komen2 kt kertas nu..

Thats about it... and aku tertinggal USB plak dlm bilik selepas intebiu tuh.. (macam2,la ko ni.huu)

ReSul t ?? : - ni aku tataw lagi.. xde la berharap sangat . Pergi risau, xpergi pon risau..adeh..hehe

taa

2 comments:

  1. maveles...semoga berjaya..
    (p/s: bleh ke tinggal snowball sebulan..heheh)

    ReplyDelete
  2. kakmuna:Thank you!
    snowball itu?hehe..will miss him much sob sob

    ReplyDelete

Feel free to drop by guys! :)