Saturday, July 30, 2011

SeAtTle - Day 2

Day 2

Sebab dh basi sikit ..eh yeke.. basi banyak pasal itu hari g jalan2 hari kedua di Seattle,WA aku hanya upload gambar2 je aa..ngeh. Sila saksikan :)



teruja jap dgn tmpt nih . so very the modern and expensive huhuhu..
tax dia mak aii, abes kt situ je.huhu.




ini gambar dari college inn.Hotel budget kt Seattle nih.. tapi ok je.puas hati cuma dia hostel sebab setiap bilik xde bilik air. Bilik air ladies disediakan kt penjuru floor tu ..sharing is caring.noktah.





Kedai makanan ni berada berdekatan College inn yg kami tinggal. So beli makanan2 tuk tengahari siap2. Ye la kang tgh2 jalan mana nk cr kedai..Best gak kedai nih..bau kebab nyum2 :)




fuhh ada model lagi..ahhaha





Jgn iso halal. InsyaAllah.. derang pon suka tgk ada muslim kt sini :))

dah beli ..so proceed jalan jalan





Antara tempat dilawat dgn PASS yg dibeli sebelum ni adalah EMP atau Experience Music Project Museum. Best gak selain memperkenalkan kisah2 Nirvana leh gak try2 mcm2 peralatan music. Direkeman la kalo sape nk g ..haha . Dapat lepas gian nk g jamming kan . ekekkehh.

peace no war




missed main piano n steel pan..waaaaa...wished i could have one back home





at Museum of Flight..siapa-siapa minat aircraft..okayla..




ooo


aaa



weks




And again.. x abes2 dgn space needle.. :P




Dah.. jOm lik Prosser. PEnat..haha

till then taa

Friday, July 29, 2011

SeAtTle - Day 1

Alamak lama tak post-ya ampun bizi sejak balik..biasalaa huhu

SO, berikut diringkaskan cerita trip DUA hari di seattle ;

  1. Aku selalu beringt utk bawak botol mineral kosong (haha..terpulangla,ni utk kaum wanita agar lebih selesa berurusan di ‘ladies’, ada faham:P
  2. Kami beli City Pass yang merangkumi tempat-tempat menarik sekitar bandar ni( agak merata laa) . Tiket 59usd ni menguntungkan sebab bnyk tmpt leh masuk, compare kalo nak masuk satu-satu tmpat mau dlm 20usd tiap satu. So Apa lagi…rembatlaa.. kan :P
  3. Tempat yang kami lawati ni dihubungi dgn public transport monorail n busses, so pandai-pandai la tgk jadual dan lokasi stops yang penting. ( to me senang laa, baca n faham ikut arahan..alhamdulillah xsesat Cuma terlebih jalan.haha).

Day first,

h4. We spent 2hours at Space needle, then took a monorail to Pike street, took a short walk to Public Market.Tempat macam pasar malam diorang .




teropong jgn tak teropong




Space needle


Then, jalan-jalan jauh sket jumpa Water Front (posing n bergambar lebey :P), later we went on Argosy Harbor Cruise (yay berangan titanic kaa?). The cruise was a 1-hour Cruise round the Lake of Washington and we ate lunch on the cruise too.(beli siap2 sebelum masuk).


at farmers market/pike st. cuci mata je


me on the cruise :P


so Seattle :P

Seterusnya, jalan-jalan sket , enter Seattle Aquarium..one can see the cute under livin' creatures.. :)

T

Here fishy2

i so love the corals!!

Done with that, we took the monorail back to the Space Needle (again!!! this time-Free admission hokay.). pastu, head for the Pacific Science Center near the Space Needle-nice place, a place where u can test whats your fear factor... ye la tu :P

The High Risk Cycling . dah le sengget. Damn feared weh.



jalan-jalan

Disebabkan kteorg tukar hotel utk mlm itu, menjelang petang , kteorg kene laa angkut segala barang , naik bas awam ke hotel - Collage inn.

kali nih hotel atau hostel namanya College inn. Hostel ni jauh dr town its near the university district. So, suasana peace n calm sket. Plus bnyk kedai halal. Alhamdulillah. Masa tiba kt area university district nih, cepat2 cari kedai halal n solat jamak kt kedai tu (owner kedai siap bg sejadah. so apa lagi belakang kerusi pun jadi le..asal xterlepas waktu..hee). Best!!! . dh kenyang baru jalan about 15minits ke collage inn tu... fuh what a day!exhausted-


messy,ni dh nak check out ( xde bilik air,sebab ni kan ala - ala hostel kene share kt luar..budget kan.. ekekeh)


till then taa