Wednesday, June 29, 2011

Layover

Setibanya di LA atau LAX international airport. perlu claim bag. padahal trip aku jauh lagi nk g denver n pasco-tapi rules kt sini perlu clear custom .risau gak takut makanan2 aku bwk, derang buang.cmno.

so lepas immigration aku pon claim bag n kene laa cek bag..tapi,dia xbukak pon. muke confident ( bak ckp peyya.. ). selamat, lepas kali nih.hee hee. Di sini rupenye ada tmpat utk drop off bag. kirenya kalo ada flight seteursnya baling je kt sana..xkire laa dari airline apa...
tapi tapi make sure dah tag lah ke final destination. so dengan doa n tawakal baling laa barang2 aku tuh...xlarat nk carry kt LA nih.

Disebab next flight aku esok pagi kol 8.aku pun layover di LA nih.
Aku xde booking pon hotel ( sebab in the first place ingt nk lepak kt airpot tapi kt sini security halau cmne...

so cepat2, ..cr hotel utk berehat.huuu.so gamble laa g desk ' information' utk hotel reservation thru phone (sini, free utk local hotel...so tepon laa agak2 ingt nama hotel kt sinih....)

Alhamdulilah, dpat laa bilik dlm 99usd (yah murah ke tu..its the best n nearst hotel i can find).

Di LAX ni bnyk free shuttle bus to hotel. asal die lalu je, tgk je nama bus. kalo kena naik lah. so wait n wait n ride bile smpai..huuu..

Next day cek in utk naik connecting ke Denver n Pasco... perjalanan masih jauh,adeh.

3 comments:

  1. setiap hari tunggu cerita terbaru...hihihi

    ReplyDelete
  2. foto mcm iklan mcd oversea le..sunrise ke sunset tu...slamat..slamat..slamat..

    ReplyDelete
  3. kaknor:yeh , nnti free lily update. sorry kalo cm poyo sket.hahaha..

    abg afzan: ada gaya tak?ekekeh. nway,tq.doakan smuanya berjalan lanjar.

    ReplyDelete

Feel free to drop by guys! :)