Tuesday, July 5, 2011

Reaching Pasco and Prosser,WA



Salam and Hello readers..

Sambungan: Connecting flight aku dari LAX ( LA) ke Denver , Colorado dengan menaiki UA airlines. Perjalanan sejam setengah, ok laa... kapal terbang besar. So touch je di Denver airport ni, cpt2 lunch n tunggu laa flight UA ke Pasco. Bag xyah bwk keluar.menurut agent tu,UA akan uruskan ke destnasi akhir.




@Denver, Colorado


Tengah tunggu tu kene perhatikan screen flight..SEBAB??....
Nak tahu dalam masa sejam or beberapa minit, boleh tukar gate..Penat aku tunggu gate hujung.last2 sib baik peka.,dh tukar gate kat lain. hoh..ingt kt mesia je jd.kat sini pun,sama je.weks!!

Masa beratur, aku sempat bertanya kat agent UA adakah beg aku reach pasco belom (my final destination). Pastu derang pon cek sistem beg aircraft UA yg bakal naik nih. Dia ckp,beg aku xde pon.Aduhaii.. risao xterkata. Tapi berdoa insyaAllah dh smpai.
Agent tu ada ckp,once smpai Pasco tanya org kt sana mana tahu dh smapai awal...( make claims)

(dlm hati aku, ceh..derang yg canggeh pon tataw beg yg bertag lagi bernombor dh hantar ke belom..sabo je laaaa)

Anyway, berdoa je la moga2 selamat.


Perjalanan ke Pasco , 2jam lebey. Tapi flight aku delay 2jam gak laa... sebab ada thunderstorm..so gigil tunggu dlm kapal terbang yg lom terbang..adeh.sampai terhantuk2 laa ke-ngantukan..haha
(patut bergerak kol 3.kol 6 br nk gerak)



After thunderstorm dah disperse-captain dpt arahan utk terbang....FINALLY!!!





Ni sewaktu melepasi Colorado..bergunung ganang




Tak sabar nak mendarat!!!


upon reaching Pasco - banyak kawasan pertanian...


Alhamdulillah...sudah mendarat. NAk cek beg pula..


till then bye

3 comments:

  1. haaaa.....kali ni baru btol...kamu sudah pandai check dulu sblm publish entry!!!

    ReplyDelete
  2. Alhamdulilah,finally you are safely landed in Pasco.Jauh perjalanan zu tp luas pemandangan,hehehe...:)..Anyhow,good luck and have fun in there,but don't forget to update ur blog!*oh yes,more pictures plz,nghehehe **...

    ReplyDelete
  3. wah da landing...ada pic, storyline pun ok..terus follow ha..

    ReplyDelete

Feel free to drop by guys! :)