Friday, July 29, 2011

SeAtTle - Day 1

Alamak lama tak post-ya ampun bizi sejak balik..biasalaa huhu

SO, berikut diringkaskan cerita trip DUA hari di seattle ;

  1. Aku selalu beringt utk bawak botol mineral kosong (haha..terpulangla,ni utk kaum wanita agar lebih selesa berurusan di ‘ladies’, ada faham:P
  2. Kami beli City Pass yang merangkumi tempat-tempat menarik sekitar bandar ni( agak merata laa) . Tiket 59usd ni menguntungkan sebab bnyk tmpt leh masuk, compare kalo nak masuk satu-satu tmpat mau dlm 20usd tiap satu. So Apa lagi…rembatlaa.. kan :P
  3. Tempat yang kami lawati ni dihubungi dgn public transport monorail n busses, so pandai-pandai la tgk jadual dan lokasi stops yang penting. ( to me senang laa, baca n faham ikut arahan..alhamdulillah xsesat Cuma terlebih jalan.haha).

Day first,

h4. We spent 2hours at Space needle, then took a monorail to Pike street, took a short walk to Public Market.Tempat macam pasar malam diorang .




teropong jgn tak teropong




Space needle


Then, jalan-jalan jauh sket jumpa Water Front (posing n bergambar lebey :P), later we went on Argosy Harbor Cruise (yay berangan titanic kaa?). The cruise was a 1-hour Cruise round the Lake of Washington and we ate lunch on the cruise too.(beli siap2 sebelum masuk).


at farmers market/pike st. cuci mata je


me on the cruise :P


so Seattle :P

Seterusnya, jalan-jalan sket , enter Seattle Aquarium..one can see the cute under livin' creatures.. :)

T

Here fishy2

i so love the corals!!

Done with that, we took the monorail back to the Space Needle (again!!! this time-Free admission hokay.). pastu, head for the Pacific Science Center near the Space Needle-nice place, a place where u can test whats your fear factor... ye la tu :P

The High Risk Cycling . dah le sengget. Damn feared weh.



jalan-jalan

Disebabkan kteorg tukar hotel utk mlm itu, menjelang petang , kteorg kene laa angkut segala barang , naik bas awam ke hotel - Collage inn.

kali nih hotel atau hostel namanya College inn. Hostel ni jauh dr town its near the university district. So, suasana peace n calm sket. Plus bnyk kedai halal. Alhamdulillah. Masa tiba kt area university district nih, cepat2 cari kedai halal n solat jamak kt kedai tu (owner kedai siap bg sejadah. so apa lagi belakang kerusi pun jadi le..asal xterlepas waktu..hee). Best!!! . dh kenyang baru jalan about 15minits ke collage inn tu... fuh what a day!exhausted-


messy,ni dh nak check out ( xde bilik air,sebab ni kan ala - ala hostel kene share kt luar..budget kan.. ekekeh)


till then taa

1 comment:

  1. semua gambar sipi dan tidak pandang kamera itu sangat sangat chantek hokey... sangat fotogenik :)

    ReplyDelete

Feel free to drop by guys! :)