Wednesday, November 30, 2011

Owh Maternity..

pheewwitt

Wah tajuk cam mengeluh.. haa lebey kurang la..hik hik hik.

Al-kisah being preggy.
Aku kekadang rase rendah diri je dengan pewot sudah kedepan dengan jayanya (jgn salah faham ye reader. Its just my personal feelings and toughts). Alasannya, sebab orang suka tgk pewot .haha..dimaksudkan yg si lelaki lah(kecuali cik asben laa.. ). kenapa?.kenapa?.kenapa?. Tensen je rase. diorg pe tahu..hahaaa.. Mesti derang tgk cam alien je aku neh or lawak +peliks pon ado. (sbb aku sndiri rase cmtu..waaa) sob sob...

So nak tenangkan jiwa kaco.. aku suka2 je google tgk fesyen2 maternity nih. Dengan harapan ada laa perasaan kamu tetap comel wpun berbadan dua.ngeh.

Kali nih nk kongsi-kongsi2 angan angan pasal...? pasal gaya maternity (atau sumber inspirasi ku konon..heh).


and i quote:

"Just because you are dressing for two does not mean you have to completely change your personal style. Did you love hip, trendy fashions before you were pregnant? You can still look just as hip and trendy now that you are sporting a bump. Are you a working woman that prefers tailored pieces? You can maintain your professional style throughout your pregnancy."
source :here


sila sila tgkk...


Diorang pakai ah-chunnn nya.. comel je..hew hew

artis si Nicole Richie time preggy.rileks je.




fuyoh..
..Tayang pewot as-sebab mana leh sorok pon kan..








dress

sweet-sweet gitew

suka dress cmneh , senang :)
Ader laa dalam 2-3 koleksi dress neh, tapi tapi cam kene tambah je , heh
ps: pejal dear leh laa blnjer..hehe





...blue blue..








Asal ko pakai lawo?huh





ilusi mata tapi style lah . ade la kesan2 sorok pewot hehe







yg nih mmg sempoi. aku suke je.. light sket.
pastu leh g jogging.eh bukan swimming.hee hee




Jeans idaman.. nak flare gak.mana nk cari..
cm kene beli online jeh..heuuu


Time maternity begini, kebiasaannya kalo selepas mandi pastu tu sure tenung kt wardrobe, pk nk pakai apa hari ni..huuu. Semua xkena je rase..adehh..(is it just me or what ? ).

Anyhow...antara maternity wear yg aku boleh terima pakai waktu-waktu pewot begini adalah;
1st. Harusla comfortable dari segi kain and cutting bdan. penting juga untuk long term (sebab pewot kan membesar )
2nd. Pakai layer clothes, coz it we can mix and match (tank tops and thin cardigan goes fine :) )
3rd. Wear empire waist dress , it will look so style hee
4th. Love this website DIYMaternity- bnyk idea untuk guna balik old clothes.. check it out :)
5th. Need a tummy belt- leh pakai seluar/skrt lama...huhu.

Syukur jgak laa sebab cik asben always support suitable clothes better yet siap puji2 or suggest tuk kenakan baju itu or ini. but u know me. (xsuka xsuka, everything just not into me..heuu-emo.haha). i know- insensible of me .

ps: Okayla, this time ill take it as a compliment. thnks love! :))

owh yeah,

ps: i want my old clothes back.huuu

Saturday, November 26, 2011

Hey!


You just cant stop being you. huh



let the music play on


i must say, my tummy are getting bigger and this little boy is getting cheeky n so manja. i know some may experienced this episode of motherhood. Sometimes it get to my limits that he needs to know mommy need some rest too. mommy wants to do other stuff too..fb?. heh. Keadaan rumah usah cakaplaa.. ditabur2 nya mainan sampai jadi bogey trap . bangun pepagi asyik terpijak je mainan dia..adehhh...stress!! ni buat rasa ken kene 'bela' robot leh tolong kemas2 apa yg patut .ngee hee :P
Mana laa xde ibu2 kt luar sana jadi kaki membebel. It starts at home i think..hehehee


ps: mak cucuk, meh le teman haziq ... quack2

Tuesday, November 8, 2011

Happy Eid Mubarak 2011

A belated wish is no harm i guess, so wishing all readers "selamat hari raya haji".

This time, xde kes rebut balik kampung mana (ada rebut2 kaa...heee), raya haji nih kteorg setuju mana-mana side yang ada buat korban boleh laa cuba utk join/hadir :P

Lagipun raya haji je pun kan..xdelaa nk berbaju raya sangat. sempoi je.. Biasanya cmtu je laa kteorg. So, this raya haji kteorg g bahau-Nsembilan, my mom's side . Acara yg mula dari pagi sampai la malam hari. But kteorg arrived petang sket laa .






Muka dak letih neh.. penat sebab kene kejar dgn kambing


Dan ada peristiwa yg berlaku. Iaitu sesi kejar kambing oleh haziq.(pitty him coz jarang berpeluang dgn haiwan2 spt neh..kampung atuk nenek haziq smua bandar..huhu.. cian)

Oleh kerana haziq galak nk main dengan kambing..al-maklumlaa kali nih version bebas ... maka pada asalnya dia keja kambing tu. keja bukan main..letih aku nk pantau..bio kan aje.. usha usha je..heh..tak lama pastu, ntah macam mana kambing tu toleh dan start pusing smbil lari ke arah haziq.. dah dia mula takut..kang kene sepak dek kambing baru tau...maka lari sekuat hati laa si haziq.. dia lari ke arah babah dia, dengan harapan selamatkan keadaan. tapi.. babah xmo layan.. maka lari laa ke arah atuknyaa.. hoh....biasalaa manja.. dapatlaa didukung, selamat la tu. cet.

Budak neh.. nak main dgn kambing punya pasal letih aku satu bdn mlm tu. haih.



Malam hari


baru bangun tido..lapaar la tu



SUp sup..nyum2..
moody sekt. heu heu




Saturday, November 5, 2011

Wedding of AqMal n AiDa , cheers!!

Okay, to catch things up . here what merely went on the past few weeks ago.. my brother in law got married. YAy!!!

SYukur alhamdulillah.. Happy for them :)

Nikah day was on thursday nite , maka cuti lah kteorg pada hari itew..

Siang hari sempat lagi si pengantin dgn pejal cari kasut nak pakai mlm nikah..aisehh.. ni betol2 dalam movie. Semua last minit :P . Huru hara majlis kahwin ni adatlaa kan. hee. Ada juga pekara yang diluar jangkaan but alhamdulillah we manage to settle before evening. Syukur... heh.



So, here are some pics taken by amateur camera..(oh well) :)


Aqmal HaDi and SitI AidA Fitri



Kami dijamu Nasi Arab..which so delicious



Haziq bermesra dengan sepupu die..





Mak cuk haziq sempat posing2, nak g amik sushi kerr :)


My parents- nak ramaikan side pejal ..hehe


This lil boy who cant sit still


sedara mara that made it on thursday nite.huhu..
(xramai sebab ramai yg xsempat pulang dari keje plus budak2 skolah exam)


sedara-mara lagii



Love the lights n props (a see through canopy is nice at nite)






yummy, cakes



younger brother



pardon the boys



door gift, comel2 je..mana dpt eh ?



si buncit berbaju merah..nyibuk je nk gmbar. hee hee

Owh baju bertukar tu bkn sebab rajen tukar, (xde keje namanya), tu hari esoknya pulaa ada sanding lagi..hee hee, since kak aida had like 5 events of sanding sana sini..imagine that,just her side je..adeh...cian dia sure penat.. apa leh buat kan..ikot je laa .kteorg tukang nyibuk je.




COngRats to Both Of You.. May u have great day ahead. ..Have a long and happy life together!