Wednesday, November 30, 2011

Owh Maternity..

pheewwitt

Wah tajuk cam mengeluh.. haa lebey kurang la..hik hik hik.

Al-kisah being preggy.
Aku kekadang rase rendah diri je dengan pewot sudah kedepan dengan jayanya (jgn salah faham ye reader. Its just my personal feelings and toughts). Alasannya, sebab orang suka tgk pewot .haha..dimaksudkan yg si lelaki lah(kecuali cik asben laa.. ). kenapa?.kenapa?.kenapa?. Tensen je rase. diorg pe tahu..hahaaa.. Mesti derang tgk cam alien je aku neh or lawak +peliks pon ado. (sbb aku sndiri rase cmtu..waaa) sob sob...

So nak tenangkan jiwa kaco.. aku suka2 je google tgk fesyen2 maternity nih. Dengan harapan ada laa perasaan kamu tetap comel wpun berbadan dua.ngeh.

Kali nih nk kongsi-kongsi2 angan angan pasal...? pasal gaya maternity (atau sumber inspirasi ku konon..heh).


and i quote:

"Just because you are dressing for two does not mean you have to completely change your personal style. Did you love hip, trendy fashions before you were pregnant? You can still look just as hip and trendy now that you are sporting a bump. Are you a working woman that prefers tailored pieces? You can maintain your professional style throughout your pregnancy."
source :here


sila sila tgkk...


Diorang pakai ah-chunnn nya.. comel je..hew hew

artis si Nicole Richie time preggy.rileks je.




fuyoh..
..Tayang pewot as-sebab mana leh sorok pon kan..








dress

sweet-sweet gitew

suka dress cmneh , senang :)
Ader laa dalam 2-3 koleksi dress neh, tapi tapi cam kene tambah je , heh
ps: pejal dear leh laa blnjer..hehe





...blue blue..








Asal ko pakai lawo?huh





ilusi mata tapi style lah . ade la kesan2 sorok pewot hehe







yg nih mmg sempoi. aku suke je.. light sket.
pastu leh g jogging.eh bukan swimming.hee hee




Jeans idaman.. nak flare gak.mana nk cari..
cm kene beli online jeh..heuuu


Time maternity begini, kebiasaannya kalo selepas mandi pastu tu sure tenung kt wardrobe, pk nk pakai apa hari ni..huuu. Semua xkena je rase..adehh..(is it just me or what ? ).

Anyhow...antara maternity wear yg aku boleh terima pakai waktu-waktu pewot begini adalah;
1st. Harusla comfortable dari segi kain and cutting bdan. penting juga untuk long term (sebab pewot kan membesar )
2nd. Pakai layer clothes, coz it we can mix and match (tank tops and thin cardigan goes fine :) )
3rd. Wear empire waist dress , it will look so style hee
4th. Love this website DIYMaternity- bnyk idea untuk guna balik old clothes.. check it out :)
5th. Need a tummy belt- leh pakai seluar/skrt lama...huhu.

Syukur jgak laa sebab cik asben always support suitable clothes better yet siap puji2 or suggest tuk kenakan baju itu or ini. but u know me. (xsuka xsuka, everything just not into me..heuu-emo.haha). i know- insensible of me .

ps: Okayla, this time ill take it as a compliment. thnks love! :))

owh yeah,

ps: i want my old clothes back.huuu

5 comments:

  1. waa haziq nak dapat adik.. tahniah Zu... cemerlang nie... :)P

    ReplyDelete
  2. sabo zu...biasela prut ke depan masa preggy..klu ponggong ke depan tu yg pelik..hehehe..nti gi shopping eh..ajak pejal tuh..has kata kat Empire Mall tu byk kedai maternity kat tingkat atas..ann da tak sempat nk beli..zu ade masa lg..hehehe

    ReplyDelete
  3. dont worry zu, ko pakai apa pun ttp cun comey lawa cantik dan seangkatan dgnnya.

    ReplyDelete
  4. Setiap kali tgk org preggy, teringin sgt nk preggy, rase mcm nk join skali. Tp, bile blk umah & start huru hara, trus postpone, haha.

    Tgk org preggy pki baju comel2, teringin nk pki comel2 gak tp bila dh preggy, x sempat plak nk comel2, haha.

    ReplyDelete

Feel free to drop by guys! :)