Tuesday, January 10, 2012

Shopping ala mencari harta karun :P

Penangan Masterchef yg aku ikot kt astro minggu-minggu lepas. (actually baru-baru ni je..hehe). Teruja nak g kilang terbakar kat Klang yg duk kepoh2. Okay xde kaitan. heh.

Terima kasih bnyk2 kt sepupu si Aien yg telah berjaya menjeleskan dan beri semangat kt aku utk g jugak ..konon nk site visit laaa kan.. (hampeh,borong kemain...hahaa). Bukan aku je yg g, sekali MIL pon nk ikut sama... gila supporting, tp kire ok laa dia ikut. leh atuk aka FIL jaga dak bulat tuh jap.

Okay.. ni nak kongsi tuk u guys yg sanggup redah jelaga api semata-mata tuk dptkan Vision/Corningware murah. hee hee.. kene usaha sket la kan.

Pasal kilang terbakar nih rupanya dh lama dah orang duk serbu .. serbu barang2 corningware, visson, pyrex yg terbakar . Barang-barang neh dijual murah gak la.. and leh je try mintak tawar lg. Dia murah sebab keadaan mangkuknya ada kesan hitam2.. so kene pandai2 la pilih. Ada yg herot, sumbing, so better check betol2 sebelum beli. nk murah n cantik gaks kan..

Tips: Pakai sarung tangan yg mcm utk berkebun tu- utk keselamatan, kang dh cedera cm en. pejal..cian plak. Kene hati2 cari ye.

pastu, adakan kain buruk-tuk lap or sental sikit, nak lagi senang ko bwk la stain remover utk make sure kesan hitam benar2 leh tangga..hee hee.

Jgn ckp bnyk meh kongsi gambar plak;-


Ni keadaan gudang/bengkel buruk yg ada mangkuk2 berkar tu. pandai2 la ko cari.
psst aku rase aku sorang mak buyung yg bersemangat kt situ.malu (-_-). Pilih2.. balik kang sental.





Sib baik ada tukarng sental yg baik hati (puji sket..hehe). ada kesan hitam n lumpur yg perlu dibasuh.




Kteorg guna easy off bang pastu ada gak guna stain remover.. alhamdulillah hilang kesan degil hee hee




cuci cuci servis




Seterusnya





Mari kita lihat hasilnya






















wink wink






Ni hasil carian harta karun ahad lepas. Jadi laa.. Masak nya memang xseberapa tp boleh laa simpan or guna stakat yg boleh.


Kalo yg nak g tu, dengan harapan ada lagi,insyaAllah , ada rezeki lg... sebab aku pon kira orang paling lambat kot tahu. Ni sedikti direction, aku mmg xtera tp harap gambar bawah leh bantu...



Dari federal straight ke Majlis Perbandaran Klang,


Selepas fly-over (yg merentas sungai tu), susur kiri
pastu kene ikut jalan raya barat (pusing spt dlm line biru tu, ni gmbar google lama,jalan mungkin lain)




Dari Jln raya barat tadi terus je jumpa simpang 3.
1.Kat simpan 3 ni, ada mobil sebelah kanan. jabatan pertahanan awam belah kiri., Masuk kanan - jln teluk pulai.
2. terus akan nmpk lalu esso, terus je
3. Jalan terusss ,smpai pekan kecik ada simpang 3, kfc kat belah kanan(kedai ciput je,setingkat), kfc dlm bangunan kedai2 yg sederet, then belok (jln loyang xsilap),
4.terus, nnti smpai mcm selekoh ke kanan tu , sebelum selekoh tu kat sebelah kiri ada mcm workshop2 kedai cina, haa belok kiri, lorong kecik, ada ramai2 org tu tu la dia ( bulat biru tu)


Sebelum terlupa,

Owh nih ada beberapa orang yg dh pergi , leh g terjah..heh
1. http://umie76.blogspot.com/
2.http://babyibu.blogspot.com/2012/01/borong-visioncorningware-murah.html
3.http://salbiah-karim.blogspot.com/2012/01/visioncorningwarepyrex-murah.html

1 comment:

Feel free to drop by guys! :)