Tuesday, July 17, 2012

Off to Redang


Part 1 :

Hari tu pada 24 June 2012, maka bertolak lah kami ke Terengganu. Dalam pukul 9.30 pagi Fantastic four dari arah kepong (sbb hannah kene tinggal.. not recommended laa nk bring baby yg sgt kecil..huhu) and my family dari seremban (which gerak a lil late) menuju ke pantai timur , Malaysia. 







Sesampai negeri terengganu nih, ronda2 dulu sementara tunggu family dr seremban..Sempat gak g pasar payang. window shopping jap. :) and Masjid Terapung.



 Tgklaa gelagat si Haziq tu, kemain lagik gumbira.. penat kot duk dlm kereta jer 7/8 jam. fuh






 Malam hari, selepas dinner, ronda skali lagi pasar payang yg dah tutup tu..sambil feel makan durian n lepak2 jap.








Kami bermalam di Hotel Permai, T'ganu - the place was nice. Near to the jetty for tomorrow adventure , wink wink...

psst : leh bgn lambat..ngee hee. 









Keesokkan nya selesai bekpas maka gerak lah ke jetty Shahbandar utk amik tiket dan naik ferry









 
 
 Time : 9.30am , Beratur amik tiket, masa ni kene datang awal sejam before time ferry depart. 
My sister dh dapat pakej yg skali dgn tambang ferry so just put on names and ic's number mase kt kaunter tu.











selesai urusan















hop on board





     Boarding must have pose..hahaha

 


From bigger Ferry to a smaller as it reaches Redang island.  
Time to reached : 45minutes 






Hey mum, say cheese :))

3 comments:

Feel free to drop by guys! :)