Wednesday, August 1, 2012

Redang - Part two

Sambung-sambung..hhehe

Ok, malas nk cerita detail sgt sbb nnti malas plak nk baca kan... ngeh. So diringkaskan package yg kteorg ambil macam ini:

  • Harga: Rm 290 per head (triple pax) termasuk 2 Ways Ferry Transfer (Syahbandar Jetty - Redang Island - Syahbandar Jetty)
  • Days/Nghts: 3 Days 2 Nights stay accommodation (Basic need - air-cond n toilet .. heh)
  • Food : Disediakan (2 Buffet/Set breakfast. 2 Buffet/Set Lunch, 1 Buffet/Set Dinner, 1 BBQ Dinner, 2 Tea-breaks)
  • Activities: 3 Snorkeling Trips + 1 Marine Park Ticket (Exclude Equipment & Life Jacket)


 




 
Subhanallah, cantik gila air dia. Clear lagi cystal lah.. wah.. kagum . mana taknya air jernih dia smpai nampak coral-coral yg lepak2 kt bawah bot. sangat besh. (adakah sebab aku lama x cuti2 pulau since kecil,  last ingt dulu pergi dgn family was when i was like tingkatan 1 kot , Pulau Rawa, Johor perhaps..xingt .lol)



Below pic - pabila nk sampai pantai Pulau Redang. Nyamann je angin2 ..
..amik feeling2 jap aaa :P ...




SO here we are,  disebabkan beach yg kteorg pilih ni xde jetty khas..(dunno y) so itu gunanya boat yg macam platform tu . So senanglaa nk lepaskan penumpang ye adik2, akak2 sekalian.hee hee.. 

Haa nampak betapa bnyk plak brg duk usung..kikih. smua tu bguna tu ( snek2.pelampung..mcm2 laa.). Kalo perasan tu coolbox merah yg aku usung tu, Khas tuk si kecik hannah yg xikut trip pulau ni.. haa amatlaa rajen aku bwk..demi demi demiiii.. :p




 Alkisahnya, Haziq ni kan very the bandar boy, maka xnak pijak pasir.. aduhyaii susah tol, duk peluk kuat2 si pejal nye. Dh dekat nk ke chalet br die mahu lepaskan. cet. geram tol. manjew :P


 Ni lah Redang Lagoon, chalet.  Kteorg kan very the budget so duduklaa di chalet tuk percutian kat Pulau ni. Tp Ok apa.rock ar sket. Chalet ni ada benda2 basic , so paham2 laa. If  nk peti ais, air sejuk , panas bagai jgn haraplaa ye. Kalo nk ada very the canggih macam hotel ada je resort yg lain tp lain laa harganya kan. Tp aku ok je cmni, kate backpacking then budget ok for wht i asked for laa kn. heee hee. yg pnting bersedia dgn mcm2 brg kalo nk selesa.(jgn memain aku siap bwk ubat nyamuk taw..heee).

Meh tgk bilik dia cane meh....




 one bed kat bawah n another upstairs



 Time ni haziq seronok duk pnjnt tangga. inspektor la katakan. heh.

Ok setelah check in, lunch pon disediakan. Bagus-dh tgh lapa..ahahaha. Dh makan semua. g chalet balik solat n tukar pakaian, Ready tuk snorkelling hr pertama ..yay!!.
 nebes bley- dh lama x swimming so sure back pain neh.hadoi..

end of part two



No comments:

Post a Comment

Feel free to drop by guys! :)