Saturday, September 22, 2012

The garden

I just cant stop mesmerizing the nature blooms at back of my in laws home. Macam2 ada...










-


Bley buat lemonade n mint..





This is a fruiting phase for this tomato plant heee hee


Sometimes i just wished i could make my garden with all kinds of vege and herbs....


....aahhh dream on..
Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, September 14, 2012

Luahan

Situasi dimana luahan perasan pun terjadilah. Biasalah org perempuan meluahkan dan diluahkan. Sila faham, kadang2 some people mengadu untuk meringkan keserabutan di kepala. Isu yang diluahkan juga boleh jadi bahan atau dijadikan peringatan. Aku personally, xsuka memilih pihak. i choose to understand :) . noktah.


My best-mate used to tell me, think positive. Negativity will always play in role, those syaitan will keep tagging around ya know. But its all in the mind. u decide. Remember that Allah is there. So kembali lah whenever or whatever reasons, be it good or bad. And another thing learning the word "Sabar".  Sabar for me is so mahal. Oleh itu, nk peroleh bknnya mudah..


Wednesday, September 12, 2012

Kisah Raya 2012

Masih dalam mood beraya lagi kan. So sempatlah nk cerita ceriti pasal raya tahun ni.

Seperti biasa, kami memang bergilir setiap tahun (buat masa ni ikut la rules nih,tataw laa akan datang kan).. Dan tahun ni, kteorg balik ke sebelah saya dulu then ke sebelah asben (dua2 dapat gak cume beza pagi siapa dpt dulu.heh).


Acara di sebelah saya di seremban, akan bermula dgn hari mantai . Part ni aku suka, sbb smua mak sedara,pak sedara, cousins2 kumpul rumah nenek . Siang hari utk masak2 (rendang , ketupat n mkn malam). penutup puasa, dibuka secara ramai2.. ah seronok!!!. pastu lepak n main bunga api :). Dalam pukul 10 gitew pulang lah ke rumah masing2. 

Sudah balik rumah mak di seremban sejak khamis(16ogos), so dapat laa berbuka bersama tuk penutup. Cousin yg saya panggil kaklong telah arrange family gathering di Alson kelana resort,Seremban. wahh bukan main sedap makanan kt sana.. sukaaa (gaya fifi) . Sebenarnya duk melayan dan meraikan nenek dan atuk kesygan, saje bwk makan2 luar.


 ya ampun... siapakah itew... nak jugak baham ribs tu..haaha patutnya dessert time.ceh. makan jgn x makan.rugi kang . ngee hee

 Aisyah dgn paklang..ececehhh


Mak sedara n pak sedara with nenek n atuk



 Aisyah with aunties, gedix jer :P



 1st Syawal @19Ogos hari ahad..di PAGI hari

 Sesi bersalam salaman . sila beratur :P


 eh cik, sadiss..letew.. sobs sobs


  Haziq susah mau tangkap gmbr time raya, jenuh duk pujuk, xdi layan. Tapi time salam n duit raya terus mau.. huh









 All of us @ seremban side
Gaya bebas yawll !!






Beraya di rumah neksu... suka lah cermin nih.. buh kt umh satu.eeheh

 tgk tang leher,dia xsuka jerut2 nih.. pasni no no no


MALAM hari sebelum balik ke sebelah asben di kepong, kita singgah dulu ke Shah Alam. Sebab then dh turn asben pulak ,4 hari sudah belah saya..huuu




 Aisyah lom jumpa mak teh jawiyah lagik..hukhuk. suke betol :)
ps: ada nur kasih lah dlm gambar..fewit. suka la jubah ko aien..mana dpt ?hee



Wah yuna turban style ah :). cayalah Ceah :)
malam hari, aku dh belengas n sgt letih so xde mood bgambr.huuuu



@ Kepong, sebelah asben. Some pics to share



Saje main2 bunga api, dah dak kecik tu xmo, mak budak yg main..



Its so fun when everyone's here!!..   :)
chop mana haziq..nyorok pulaak.. spoil the pics adeh






...till then...


 
 Salam Syawal dari kami sekeluarga- maaf zahir batin  :)
ps: pose huru hara, nahhh tgk laa..hahaha. kbai :P