Wednesday, October 3, 2012

Salmon fishing in yemen (..ehh..)

Assalamualaikum...

Hish lama pula rase xhapdet pasal makanan... tetiba nk bercerita kisah makanan.


..Feed me, thumbs thumbs2..


So yeah, seperti hari2 biasa aku selalu menghadapi masalah utk fikir menu apa malam,

"hey, whats for dinner?.darln"

Susah gak sebab aku bkn nye jenis stok2 nih, atas sebab2 pengalaman yg kureng. (wah apekah?). Nk ckp gak.. (cehhh), sebab pernah simpan segala bagai stok2 bahan mentah dlm peti ais, konon will last in a week time laa kan, but unfortunately,  always( i repeat always).. tak habis guna, or simpan terlalu lama n dh expired atau lebeh menjengkel kan sudah basi and need to be thrown away. geramm sgt. tp nk wat cmne., kang cirit lak semua duk mkn. Aku bukan chef (of course laa kan...), xde terer mana pun cm org lain.. ( untung la mereka2 yg diberi skill nih, hebat lah :) ), But anyways, masak je la pon yg simple2... janji leh telan. (nasib la). hahaha...


So, hari tu lalu kawasan rumah, nampak satu kedai grocery br bukak so apa lagi terjah "jaya grocer "(tp xelh bli selalu2, bankrupt..haha). Tup2 Pejal ckp bestnye Salmon (dia mmg suka ikan2 cmni, sonang nk mkn xde tulang....wah kemain2)..hahah.

 So, dgn gumbiranya aku pun tangkap si salmon n bhn2. Best tol kalo dpt cadangan menu mlm cmni, senang acik xyh fikir2..(tp pastikan menu yg rasional dgn kemampuan den la kn... hee).

So yeah.. its salmon fishing in yemen..wweee huuuu :))


 nah bg readers terliur jap.. dh g buat sendiri..kikikihh.. 













Selingan,

 ni gambar si haziq dgn khalish.. boleh buat geng betol. berlari je kojo eh..






..haziq yg sudah 2 tahun 7 bulan...ckp lom reti lagi..hee :P



k bai