Thursday, December 27, 2012

Oh Wolfie!!!

Eh dh nak masuk tahun 2013,

Haa macam2 nak capai tp tak tercapai... wah..aapakah? hee

Sebetolnya aku paling geram hujung tahun.. sebab apa, sebab hujung-hujung tahun banyak betol dugaal SALES..ahhaha...sabo je la :P

Aku memang kalah bab kalo sale murah2 ni..biasala skrg kene blaja save2 banyak..huuuu

So lately nih (saturday 15th), sempatlah g BBW yg glamer kt mines hr tu. BIG BAD WOLF book sale.~~Stop! bukannya ada masa sgt nk baca ngee, tp sebab nk tambah collection, kate Pejal- "alaa tambah coffee table books pun jadi"

-eh.. boley ....haih.

Memula nak g siang hari , tp ada hal2 yg tak dapat dielakan, kteorg proceed g malam hari.

First time plak g book fair malam2 bute. Serius uolls, i went there like in the middle of the midnight. Dalam jam 12 gitew tersengguk kt the mines convention tu heee .

Keadaan Sejuk - nyesal x pakai kasut and sweater tebal.. huu
Trolly- ni xde , so xbawak, but next time better bawak kot ...xlarat la plak nk sangkut buku2 yg tebal2 tu kt bahu..

BElek2 buku sampai sedari dh dekat kol 3.30 pagi..hahaha.. pastu kelam kabut cpt2 pilih and nk kene balik.. kang kol berapa pulak smpai Kepong (anak-anak ditidurkan kt umh nenek mereka..ciss ngelat :P )


PAstu ada hati nk masuk pertandingan "funny pose"..ahahah

Ok what- ko ada berani?hahahah..


Cant wait for the next BBW preview sales..harap2 will be the chosen survivors..heee
 (had to whisper the password kt luar cashier sbb nk redeem badge - ngada tol, sib baik cute..hahahaha)

ok tralallalla...


Thursday, December 20, 2012

Ohh please!!


Ohh please!!

Sorry for this misbehave.


 Sekajap cam cartoon (hihi) sekejap cam cikgu korea (garang kot) haih



This is my husband :P

haahaha


Happy Anniversary Dear
Head bump!! ting ting
 (20th December-just in-case we forgot..hah). 

 Enough said

Wednesday, December 19, 2012

ReVisti Penang

Assalammualaikum & Hello :)

Lama kot x bercerita...haa. ANyway, just to add another post untuk tahun ini hehe cepat2 buat post hahaa... 

Itew hari (bulan November 2012), kiterorg plan ke Penang. Saje revisit... ( padahal kampong  inlaws kt sinih..haa, boleh dikatakan tiap tahun balik kecuali few years back ni xlah sbb dh xde org kt sana- gelugor to be excact) . tapi yelaa , aku lama gila kot x menyinggah so teruja la nk g..hagahagahaa.... 
( tapi xmasuk USM..huuu.. )

A short visit for 3 days and two nights :) dapat voucher hotel so bertambah semangat :P  eceh

-pfft-





 





Saje bawak naik feri dengan bebudak nih..
 Sampai je , cepat2 pekena nasi kandar....hehe..







 round2 shopping sket2..hehe (dapatlaa tangakp seluar plazo satu)




apa kes?



LePAs tu melawat sedara belah pejal area Tmn. Pekaka... (sebelah USM., kenyit2 mata je tgk usm.huuu)


Then malam hari, MIL ajak pekena pesembor kt jln brown.
( selama duk sana masa study xpernah taw tempat nih.boley. hahah... :P )


 NYUm2



 MAlam hari anak2 sudah tidor. kami laki bini dating laa ke ferringghi

Kemain2...haha


 aku memang suke betol benda xberfaedah nih, puzzle2 gitew..ngee hee


 Shopping...



Hasil: dapat la beberapa brg tambahn2..heehhe



Day two:

Plan ke bukit bendera sebab after that nk g melawat sedara di kulim, so cepat2 breakfast and off to Bukit bendera :)
Aku xde la minat sgt nk g, tp xsyok plak kalo dh smpai xg kan..


 Haziq yg teruja




 IShh ramai betol manusia.. dr dulu smpai le sekarang...tang ni aku xgemar, duk beresak2..huuu














hoiii ramai gile hokeyyy




 Setelah melalui sesakan manusia dapat laa naik ke bukti bendera nih..

akhirnya dengan babbies lg, adehh..aku siap nyusu smbil beratur ko.. ahhaha...

..then nikmatilah angin di sinih..

hehehee




 Disebabkan tataw nk buat apa kt atas..dh la kasut haziq dia g baling kt gaung tepi bukit tu.. dh kene dukung je dak tu...adehhhh :(.. so FIL pon ajak naik buggy ni.. (dulu setahu aku xde benda ni kat atas..basikal ade laa.. tp skrg, basikal pon xnmpk..haihh)

Pakcik driver tu pok pek pok pek cerita itew ini , rumah siapa atas ni laa milik siapa laa mcm2 gossip laa..kami dengar je laa.. lawak pon ada. ngeh


 Belom apa2 lagi si kecik ni dh letih sgt. cian

Owhh maafkanlah kesengalan kami..
-Pfftt-

 

 Snap jgn x snap kikikihh . poyos*






.. time balik punya la ramai juga..adehhh... 


Tengok, si hannah ni, lotih bonar... sampai rumah sedara pejal terus landing.. alololo...



Dua beradik yg penat @ Kulim



 Sebelum tiba di hotel lepak Gurney drive jap... pekena char kuay teow ..( err tak dpt rasa yg ada umphh huuu) . Xdapat nk lepak lama semua pon dh letih , budak2 laa actually. huuu.. mlm hari just rest saje



nyum2


Day three:

Pack2 - check out & shopping jeruk jap thee hee

 the view from Royal Hotel Penang ( bilik sangat okay and puas hati )




ala2 PAsar tani di belakang chow rasta nih :)



alololooo cian hannah tu :P


 eh femes eh jeruk pak ali..haha br taw..hehe




 Itew saje short trip ke Penang, nak buat mcm2 xdpt sgtlaa kan.. sbb nk hangkut bebudak lagi..hehe.



 bye2-

 En.Pejal nk top up trip Penang nih dengan menyinggah Kuala Kangsar ,sebab dh on the way back pun kn. hee. Sempat jugak tu-pfft- .... hajat nk lawat istana adabi ( dulu pernah g dgn housemate), rupenye closed for renovation. keciwaaa huuuu ,  kalo x boleh bwk semua naik istana tanpa paku tuh..hu


 Disebab xnk bersesak di RNR kami bersolat di masjid kuning ni :)
haziq ngamuk2...mama dia asyik soh posing je..hahha.. tu la ada budak kecik begini laa.. alaa kasi chance laa ai nak bergaya2..hagahagaha..







-US-

Overall, Ok la. Enjoyed it very much  :)


Sekian...till our next trip




























Monday, December 3, 2012

Picture Hanger is a must!!

Just to share - Padahal dh lama benda ni hee, this thing about 3M. Sangat2 usefull utk pelbagai benda kalo kene gaya la kan. Encik Pejal kan xsuka tebuk2 dinding rumah (terutama pasal nk gantung2 frame nih) , sayang katenye. haa.. so ini lah option yg paling sesuai. 

Mari berkenalan dgn 3M nih.hee


 


So, nk cari benda ni kadang2 jumpa.. kadang2 xjumpa.. so tetiba (actually tadi) baru perasan ''houz depot'' ada promotion end of year... So cepat2 beli sblm promo abes.hee..




 bye



ps: xjumpa pula gambar dinding rumah yg dh lekat bnda nih haih.. ..