Wednesday, January 23, 2013

Melaka short trip part 2

...So kita teruskan cerita sambungan Melaka trip itu hari...




Maka apakah hasil naik tinggi-tinggi bagai?









***









***











***











***






Hasilnya, dengan naik menara taming sari adalah.. anda boleh buat   ''tilt shift ''..nghee hehehe
untuk yg tataw tu, secara mudahnye, "Tilt-shift miniature style photos are pictures of real-life scenes that are manipulated to look like model photographs". aalaa nmpk cam model kecik2..


Sila google utk detail ye kawan2 hee haaa , aku sangat lazy nak explain :P





kasi zoom sket..

 So ada nampak so called 'tilt shift'  ? eh!


xde ?




alamak xmenjadi laa aku nye tilt shift..huuu
kene bnyk belajar lagi nih..heee heee








.. Ni sahaja yang naik.. ada masa boleh naik lagi dgn atuk nenek ye haziq...


So, dalam pukul 6plus.. my dad call ckp dh nak gerak ke Umbai. This is his fav place kalo g Melaka, wajibbb g .Sebab apa, suka benor dgn seafood sane katenye..heee


So Sampai pun dh magrib, selamat tempat tu ada surau but it really needs to renovate properly-susah org pempuan nk amik wuduk pun kwsn terbuka..huu ( me dont like :( -wah dh cm uztazah.hehe)



Surau di Umbai,Melaka




Apa lagi serang meja selepas solat...nyum2




Hye ni lah atuk nenek den   :))





onnnommm onnommm
Hye saye Syuhada (anak buah)





  Ni sah ngidamm





Tersangat laa laparr diorg nehh





Cian, si Hannah xreti duk diam.. adoyaiii..












Makan makan makan..




Mine- gementar snap gmbr..kelaparan sgt hahaha




Licin dak syuhada ni makan







Sekian... saja..
Hopefully, next trip leh naik boat malam2..(romantic gitew...hahahaha)...pfftt...

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop by guys! :)