Tuesday, February 12, 2013

Her story



 
Meh hapdet sket, sket je cukup la.hahaha

Rase tak adil pula. Dulu kemain hapdet pasal haziq, now its aisyah hannah..banananaaa's turn..ngeehee

Alhamdulillah hari ni, sudah genap lah setahun umur hannah. Its her first birthday.yay!!. esok2 dah besar tak celebrate dgn kite (pandai2 je..fikir masa depan jew..xleh ke) hahaha... tgh belajar menerima hakikat (eh!). ngader.

So, dari segi perangai memang jauhhh beza dengan haziq. tak mahu compare2 siapa paling bagus or apa. Just nak cerita kelainan dan keunikan masing2.. gitew. ( zaman sekarang kene buat statement utk elakan salah faham yg berlarutan, mana lah tahuuu.. pfftt!)



Hannah ni pesen dia suka masuk apa-apa dalam mulut (selalu kene berhati2). Maka ko sumbat je makanan sure makan. harap-harap berterusan la..hahaha.
Senang sket, ada geng makan dgn mama (hoi!) . dah tu asyik aku je jd MPS kt umh (secara sukarela).ngeee heee


Masa awal bulan feb lepas, hannah dh boleh berdiri tanpa sokongan dan bertateh few steps. Dan tiap hari dia praktis (praktis dan nanges ye puan puan). Sampai ke hari ini, dah separuh ruang tamu die berjalan (okay, dh bersedia utk miss miss the crawling bananananana..awww awww).

 


Kalo mandi, dari bayi sampai sekarang tak takut. malah cam terrer je adalah. Suke benau main air. Budak-budak kan. Eh ini mak budak pun suka je main air.. (tetiba rase ngelentik nk swimming kt UM balik, i will, definitely!!! tunggu diorg besau sket.).











Owhh here's daddy's version of hannah milestone (siap intebiu lagik..hahaha.. asyik aku je menulis.haha)nah copy paste je :)

By pejal
Sent at 16:36 on Thursday

 "i would say, she always makes my day, every time she calls out to me and crawls towards me in a hurry as though i'm going somewhere without taking her with me .... and...
 my heart always melts, when she's eating food, and the food is all goosed inside her closed fist and all over her face, she would still offer me her food whenever she realized that i was watching...
: D "






aww.. melt melt lagik. pirraaaa.. :p







ok then, sekian saja


.


 Bye!!




















Friday, February 8, 2013

Muhasabah

Assalammualaikum..

Tiap-tiap hari boss aku ingatkan kami supaya bermuhasabah diri.

BE it good or Be it Bad 

SOooo.. mari lah kita muhasabah diri.






 JOm !!





Sekian.



:)

Happy parenthood



Yes, as weird as the pics above. 



This is what i  an say when a friend of mine asks, How is being a mother of two. Hahahha.
You got it all there dearie :) ...Couldn't imagine more - How funny/crazy we could turn out....



 No! not exactly. thee  hee.



May happiness be round us, Always . Amin




Ps: All i can say. You don't know me. So, here SOME of me. (xde kaitan) Bahahaha..
Heh




Thursday, February 7, 2013

Diaper went through the washer..!!

Assalammualaikum semuaaa....

Hi!!

Wanna share something to you guys out there.

Somehow i accidentally washed  my clothes with hannah diapers...Oh NO!!!..

Now there's all this jelly/gummy like balls all over my clothes... YUCK!!

Later i found (which i googled of coarse ), many of us face the same problem like this.

 
Click here












 alolololoooo





So camne nak settle kan, well i just followed some instruction (i cant remember which site ). So meh kongsi meh, kot kot laa ada info berguna...heh heh heh...

At first clean your washer ( aku wipe n lap bersih2.. buang segala bintil2 ..huuu- pakai baby wipes sonang sket). Then, baju-baju yg terkena gel-gel tu, shake sikit and haruslah di cuci /bilas dengan air mengalir. repeat mengalir! (ahhh makan masa lama sbb baju banyak pula tu). Thirdly, masuk balik dlm washer untuk basuhan (takkan nak basuh tangan..nanges mak..hahaha)
Last, sidai.. siap



 ps: in the end sidai baju esok je.haha xlarat nk tunggu washing machine siap kol 2 pagi . adeh....!!



till then

byee



Monday, February 4, 2013

Sweet craving-the Choux puffs

Mari mari main masak masak...

heh heh... ini saje suka suki experiment oven jap. Kesian lama bebenor xberasap. kesian lah sangat kt oven , hover u..ahaha..

This time im trying out his favourite desserts. Well, an all time favorite of him. Dah tu kang buat favourite orang lain yg rumit2 tu..hoh i surrender kay. Lagi pun i suke jugaks  Choux puffs ni..so bersemangat lah.

Sila kan tengok ..kikikihh..jgn mara eh.. nk buat utk org lain, macam xtera lagi...maap ye..hehe



 Comot sebab xguna pipping untuk masukkan custard. Its Spoon filling :)
 xpe lah, janji boleh telan. hehe gitew !






 Ni adalah resepi MIL , i snap2 je , malas nk salin bagai..kang tah kemana hee..  

So, lets start baking




 Bahan2 sudah ready maka boleh ler ikut step by step.. chewaahh :P







 1st Step








 2nd step






3rd Step






4th. Piped it out..






 5th. Baking for 25-30 minutes at 190-200 C









  Kemain kemainnnn... eewww naik semacam je. 
Bahahahaaa...







 There we go. now we can cut half of the shells and piped in filling of our choice .
Custard,whipping cream, strawberry jams, chocolate etc







Number of servings (yield): 12 to 15


ps:; Rupenye perlu diperbaiki . Suke-suke je... Dah nk nampak homemade sangat . tiap tu berbeza..
hamboihhh
Tapi Tak pe....... tak pe .... made with love. Hah! pffttt