Thursday, June 13, 2013

To the J , to the P, to the O..

Salam readers..
-Ni entry yg panjang-

Last friday aku cuti awal, sebab-sebab nak menghadiri kawan opis kawen di Kg. Melayu Majidee, JB yawLL...

Kononnya nak gerak sesudah subuh... tetapi badan ini seperti tahu-tahu je cuti esoknya, maka terlajak laa tido dan siap-siap2 bagai  dah pukul jam 7.00 pagi. haih.. 

Dalam kepala dh fikir, nk tempoh jem bagai sbb dh lewat nih.. Ikut sifir aku kalo macam ni, petang hari lah sampai JB..huuu..  Doa je la kuat2..hukhuk..

OOT (outfit of the day), i just wore a plain black blouse n skirt. It was comfortable though,hehe.. ah girly-girly dh skrg..nyampahhhh.. mihmihmih...

At first i matched with the uniclo shawl, colourful one i pressumed... i just felt something was wrong. eww eww eww.. cam x sesuai je..haih.. So, waktu en pejal stops the car at Petronas Solaris Putra (one guy post about this place , read HERE ). This stops that had so called smart- mall. It was disappointing as KFC was closed that day, kalo x , boleh breakfast (oh,did i tell u i tasted the KFC@am riser burger once, and i want more!!..ngidam2.. last2 tutup).hoh. pfft.. 

Anyway, what im trying to say is that i quickly grab another shawl in the bag at the car bonnet, and wore it as a replacement. Now, feeling satisfied i grab an ugly pic on me before we depart furthermore that day.. 
bahahaha...







The plus highway was defined as usual. non stop of moving cars... my waze n garmin somehow was at times it was ok, at times it lost its tracks..uhh..

But when we were finally arriving Kulai exit, i got my garmin back (with the growling sound of Yoda  -"follow the highlighted path you must!"). yay!.


We planed to check-in first, since we were afraid there were no rooms left as it was school hols now.hee..The time was 11.00am. Alhamdulillah we arrived safely and early than we thought.



So here we are at...


Nouvell Hotel, Kulai
(there was an argument on booking hotels here in Kulai last night, i totally forgot to book one,ahahaha, Ok not funny :(

In the end, the hero comes to the rescue, haha..
at 11.00pm en pejal got the last minute call for room-with discount on agoda.com..fuh fuh.. Alhamdulillah. Dah stress stress dh mlm sebelum tu.. tensi taw!!)










Lemme give the pics

the glass wall toilet.fewittt..










the movable beds...enough for some space for praying


Alright, without wasting much more time.. heads our gear  to our goal..hahaha..

to the J, to the P, to the O



 be prepared for poyo-ness..mihmihmihh....











we used garmin to guide us from kulai to JPO, it was like 8 plus KM from the hotel. yeah!
We entered housing area and shortcuts to reach here, 
kot, hahaha..






-Johor premium outlet-







ample of parking space of RM3 perday


















we're here..
muka cam tuttt.. haih panas time nih







Masa ni, gedix nak beratur kedai coach... tak aim nak beli pun..huuu..bajet2







pastu saje try2, sling coach yg simple ni..







 ahhh sangat berkenan pattern briefcase nih..hahaha tapi mahal ko.. rm 1K plus.. tp kire murah la utk coach kan.. apa kan daya.. try try dan bergambar je la..











Ok sudah dengan kedai coach, kite g ke kedai lain-lain..
Yang menjadi fav en pejal, apa lagi kedai sukan ....




pilih bang, pilih





 Jenuh gak pusing-pusing perot pun dah lapa, apa kata tengok menu tengah hari kami..hehe



nyum-nyum




oh pastu sempat singgah tourist center disini untuk claim voucher.. jgn lupe !









 Ye..kali ni trip berdua.. first time pun.. hehehe... Bagi chance la bujangmoon..kikikihh









 seni habes nih









eh poyo-ness..fedulik




 Malam hari.. aktiviti mencari makanan lah.. so google apa-apa must have food here in kulai.. last2 diorg ckp warung nih,special...and wajib rase..hahah..



Ni lah dia Warung Wak Kentut. (excuse me.,  bkn aku bg nama ye..)
GPS: 1.65233,103.609871







ramai orang beratur .. malay, chinese.. paling ramai..fuh jarang nmpak keadaan cmni,selalu kedai mamak je.kan kan..






Dia jual nasi lemak dengan ayam yg ranggup.. ni la first time aku tgk en pejal pandai makan ayam sampai tulang macam firah (adik aku).. licin ko..








aku tetiba nafsu buaya ke hape, order yong taufu lepas pekena nasi lemak ayam goreng
..hahaha ...terima la seadanya..heee


Sekian... untuk hari jumaat....








Esoknya, siap2 breakfast then nk g JPO lagi!!!...then gerak ke wedding kawan..
hoi kemaruk betol,beli nya x pun.heheh

our breakfast








OOTD , i wore plain red dress from HERE with uniclo shawl
labuh sikit kain dress nih, owh my, i didn't bother to alter..kikikih..







Oh..kali ni kami tak parking berbayar..ngeh ngeh... jahat sket hari ni, kami parking kat luar tepi-tepi jalan , cuma kene pusing sikit lah..xpe free punya pasal... pfftt!!






Keputusan membeli akhirnya......





sebenarnya misi mencari location nk snap gambar macam dlm pamphlet..
 ciss.. rupnye kene panjat menara (tapi dikunci..huuuu...staff je la boleh..xaci xaci  :( )





 kemain2.. koyak poket lelama di sinih..huuuu








 
Ada cerita lucu... ada orang ingat aku sedara maembong (ala yg cha cha, emma tu ).... hahah... punya lah lain rupe. Aku tak rasa pun cmntu pun.....jauh sekali. huu..











Bye bye.. till we meet again


Jam sudah pun menunjukkan pukul 1 tengah hari.. maka gerak lah kami ke JB. dalam 1.30 pm tiba lah kami di Kg Melayu Majidee,JB ni










Kawan-kawan opis lain dh lama sampai.... hehe... tak pe , pengantin pun lom sampai lg.. maka kita makan dulu.. nyum2...

 Ni hawa dengan anak-anak.. besar dah





Tengah tengah makan sehingga menjilat jari.. tetiba sampai lah pengantin. Diorang memang takde paluan kompang, simple je. But nice :)






Selamat pengantin baru wan janggut and linda ( linda ni tak xsilap pernah praktikal kat JMM..hoi.ngorat dak praktikal ngupe nye..hahaha xpe..dh kawen dh pon..hehe)



Selesai bergambar dan bersalaman dengan raja sehari kita..berangkatlah ke KL... 


Sekian.. short trip..Alhamdulillah... 

penat ahh berceloteh..mihmihmih..



pS: tengah demam-demam ni bnyk pulak bercerita..hehehe


No comments:

Post a Comment

Feel free to drop by guys! :)