Friday, August 30, 2013

Cerita raya yang belum sudah...

Ini sambungan cerita raya yang belum sudah...

Macam tak cukup pula raya sebulan untuk melengkapkan ziarah menziarahi terutamanya rumah sedara mara .. aku yang sibuk ke, mereka yang sibuk ke , kami semua la sibuk...hahah... masing-masing ada komitmen yang tak sudah-sudah. Lumrah la tu.. Berkorban masa dan tenaga  untuk komitmen itu.

Redha dan ikhlas ( peringatan untuk diri sendiri) dan bila ada masa free masa tu rase nak spend masa puas puas untuk diri sendiri dan keluarga sendiri...itu pun tak puas. Tapi apa-apa pun, ziarah menziarahi tu kan tetap boleh diteruskan , tak semestinya bulan Syawal jerr.. (sekali lagi , peringatan untuk diri sendiri..). Tapi tak boleh laa aku ucap selamat hari raya semasa nak bye bye.. eh!




Si aisyah rajin melayan paklang nya yang datang beraya.. Rumah sangat lah huru hara sebab masa ni betol-betol baru balik dari kenduri di serdang ditambahnya dengan jem ya amatt... stress betol. Anyway, pasti ramai pernah keadaan begini, sama ada baru pulang dari berjalan-jalan luar dengan family atau baru saja nak keluar , ada tetamu datang.heeheee.. sekali lagi... mesti orang akan cakap, standard la tu.. hahaha.
 ( rase kan..pfftt...)



 Haziq gemar dengan baju berharga ni... jauh datang ni..Nana kepong beli dari pontian taw. haaaa.. baju raya baju spiderman.ko.. ahhaa...amik esok dan esok2 tak mahu tanggal.. apa kes?hehe.


Sekitar 21hb ogos, berangkatlah adik keempat dalam family iolss ke Madison,USA untuk menyambung pelajarannya. Kali ini dia pergi belajar sorang-sorang selama 5 thn insyaAllah. Moga dimudahkan segala urusan.


So liputan di KLIA (malam hari ) adalah seperti berikut...kikihh...


 Budak-budak ni, suka nya dengan escalator tu..




" Hurry up Mom, we're missing the plane already!"





 "Uh..humm... hello!! "


 Haishhh .. itu pun leh jadi mainan.. tapi diorang suke betol dengan ruang yg luas kat airport nih.. lari lari.. adoiii




 Main kejar-kejar.. nampak tak muka stress tu.. adoiii
...grrrr....




  Mak Cicik nak pergi belajar jauh .. nanti kita facetime yeh!
sobs sobs sobs





 ececehh.. nak jugak interframe..hahaha
OOTD: cargdigan and long shirts :  from Uniclo..loving it!
Shawl : korek almari.. en pejal pilih..pffttt... :)





 Diskas.. pasal vietnam kah? hehe




Ramai pula sedara mara yang sudi menghantar.. terima kasih bagi pihak :))
Bab support memang awesome!!



Rakan-rakan yang datang nk bye bye sambil bg hadiah kenangan..(photobook)  ececeecehh...




Si kecik ni pun nak ikut jugakk..hehe




Maka its time to board...bye bye safe journey  :)








 bye bye
Balik malaysia kang, haziq dah sekolah dah..(insyaAllah). 
hehe









Updated blog-


Maka dalam masa dua hari waktu malaysia, tiba lah si peyya di madison sana...




Just arrived! alhamdulillah




This is the house she'll be staying during her studies!.. cayok-cayok!! 






Gambar dari peyya
sekitar rumahnya/university
 


 


 
Gambar dari peyya 
"macam best je , macam best je"  hahaa





ps: seronok plak dengar orang/rakan-rakan sambung belajar.. tapi bila fikir diri ni bila laa nak sambung.hehe.. riso xlepas je,.hahaha...bley kikikikihh.. anyways, kpd kawan-kawan yg sambung tu semoga selamat semuanya :))


bye





No comments:

Post a Comment

Feel free to drop by guys! :)