Tuesday, August 6, 2013

Happy Eid mubarak



Salam pembaca sekalian..

Dari awal bulan ramadhan hingga akhir, ni yang sempat aku coretkan.  Punya la pending.. adoyai…hehe.Tapi takpe, meh aku beri sipnosis cerita kami berempat di bulan puasa tahun ini. Waaah kemain ayat. Ngee..

Alhamdulillah sampai ke hari ini tak pernah miss sahur.. Cuma asyik kesuntukkan waktu untuk mengemas then nak siap2 barang-barang and budak2 untuk hantar ke taska.. fuh mencabar pada awalnya. Ye laa nak adjust waktu zombie haha.. alaa cam ngantuks2 tu… alangkah bestnya dapat tidor pas subuh..haha….. zaman itu dan berlalu kot. Huuu



Tiap kali sahur pasti bertiga.. bukan dengan si abangnya, tapi si kecik tu. Nak makan bersama kami pepagi tuh… haih. . Penat gak la nak kemas sepah2 dia tabor time makan sahur. Ni yang buat waktu nak siap2 ke opis xsmpat.adeh… cabaran yg lazat berkrim sungguh. Hahaha.

 -Urut dada-


 nyam nyam nyamss


 Berbuka di rumah mertua... dah masuk minggu ketiga baru sempat ke sana. hee..


Untuk berbuka, pada awalnya memanjang xsempat nak masak ye la waktu kerja abes kol5, then jalan jem teruk yang amats.. so end up, beli  nasi arab lah., lauk sup NPC la.,nasi je aku masak., ayam ayamas, nasi kukus carpark pj etc. Biasanya aku beli dari kedai/restoran yg memang dah tahu laa .  Buat masa ni, baru dua kali ke bazaar ramadhan.. pecah rekod juga la.. tapi jimat juga sebenarnya. Tapi dalam hati duk teringin jalan2 di bazaar ramadhan. Ahhah apakah? Lagi pun sekarang peniaga rata-rata naikkan harga, baik la masak or beli dari kedai biasa sbb dh tahu harga. Hukhuk..


  Sempat jugak bawak parents berbuka modern..hahaha.. alhamdulillah.. jadi la :)




  si kecik dengan mak su







 good
 
 
Anyways, sebelum menutup ini pc, mahu ku ucapkan selamat hari raya, maaf zahir batin pada semua ya. Halal kan semua. 

Happy eid Mubarak friends and family, may u guys have a very prosper, blessed and superb EID Mubarak and May Allah accept our fast and continues to shower His blessings throughout the year infact throughout life, Ameen! 



Wish you all a very Happy Eid Mubarak!!!!

Safe journey people!

Xoxo.

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop by guys! :)