Wednesday, November 13, 2013

Escape room - mystery room

Salam and hi people!

Itu hari en. pejal ajak main "the escape room". Eh jangan tanya la ape kebenda nya.. hahah g google.. rajinnn skett..

alololo anje anje nah di http://www.escaperoom.com.my/ecurve/

Bertempat di e@curve, mutiara damansara- bahagian atas dekat dengan cineplex  tu



jom jom jom






Yup aku memang suka puzzle-puzzle tapi tak lah hebat mana. suke je..
 tapi kalo berjaya solve lompat lompat lah.. if tak berjaya kemurungan ahahhaha... haihh..


Tersebutlah kisah, ada 6 jenis bilik kalo tak silap. And setiap bilik tu ada difficulty rate nya.
Kiteorang yang perasan ni amik la " the myesterious room"  , Sebenarnya,  nak "slaughter house" sebab macam rox je... macam rox je.. hahhah... tapi fully book.cet. Oh, nak book rooms ni call je. xde bayaran apa2.. senang kannnn...

 Harga boleh tahan mahal.. tapi sekali sekala apa salah nya kot. treat ourselves laa kata kan.. pffttt....







Kiteorang dengan sengaja amik waktu malam.. wah feeling gitew.. imaginasi terlebih! haha.. SO setibanya di kaunter, bayaran harus dibuat dan diiringi ke bilik yang berkenaan. jeng jeng jeng..


"tu pow abg nye kerrr?"bahaha








Semua dah ready... jom masuk... dah la nak masuk tu scary dengan asap-asap keluar dari bilik-bilik.. ( kiri kanan ada bilik).. plus gelap!!! ..bulu roma dah naik dahhhh... hahahaha


its like "Do you dare enter the trippy horrors of The Cabin in the Woods?" ngeh ngeh ngeh...



Dalam mysteri room tu ada laser- syarat 3 kali je boleh kene .they gave you one small torch..adoii..Tapi after buka satu treasure box tu dapat lah torch dua..hahaha..
pastu, tengah sibuk2 cari code kunci sebab ada mangga (pad lock) utk di buka, keluar laa asap2 dari lantai.. Ya ampun... dah ler gelap asap tu mengkaburi..hahah hati dah debar2-- kot2 apa la keluar dari lantai..hahaha see imaginasi terlebih lagiiii...Plus ada pula sound effect yg horror..cettt... dah le malam..ahahaha.
lebih kurang cmni laa dalam tu pad lock nye. tapi banyak nombor laa..

Dari satu clue ke satu clue- eh ni satu tips, itu pun kalo korang masuk mystery room ni laa.. kene pandai baca combination pad lock. kiteorang banyak buang masaaa duk pusing-pusing pad lock sebab tang mana align utk buka... tataw... hahaha  . Bab cari combination tu xde hal ( hahaha.. poyo.. sebab suke puzzle kot!). susahh  bab skill nih lomah betol.





Haa amik ko.. g la stadi macam-macam cara nak buka lock camni..hehehe...sekian tips hari ini.. :)


Maka jam pun tinggal kurang satu minit - like 60 seconds..What the tuuutt.. hoi mana sempat.. but we manage to enter the second room . so close yet so far..sobs! . Dah la kiteorang riso kot habis waktu 45mins tu kuar ulat2 or monster or even worst kene denda tuang dengan green slime ke benda.. ahhaa ngarut laah.. kumpulan we'olss ni memang imaginasi terlebihhh sangat!! over! hahha.

Tapi  kannn ok what .. buat ada denda ke hape.. ahahha boleh players experience kene locked plus horror. hahaha.. dah macam haunted house ler pula.. BUt it will be fun!! hahaha..


 Apa-apa pun all the best!! - enjoy.



Oh yeah.. we lost!!!.. weks!! 
us and ipar  :)


ps: ramai tanya.. kalo menang dapat apa?akan dapat kata-kata manis seperti "Congrats! Each of you have won yourself a goodie bag worth RM50 from #EscapeRoom! Come by to #ecurve to pick up your prize"

Oklaa.. smell you later!..

bye

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop by guys! :)