Tuesday, December 31, 2013

Panggilan telefon

Salam readers ...

Waahh, tajuk tak de ke yang bagus.. hahahah.. lantak. :p

Baru pagi tadi dapat call dari maxis.. alaaa aku rase korang pun biasa kot call-call yang selalu offer macam-macam tu...tak kira laa bank or talian fon mana or mana-mana lah... But if you're hopping for one's offer about a plan khusus, then considered ok laa kennn..but for the time being.. not for me....

Nahhhh perbualan tadi...


Caller : salam boleh ckp dengan puan bla blaaa...., puan ada masa 2 minit x untuk mendengar bla blaa.., just dengar jee....perbualan kami rakam ya..bla blaa.....

iolss : wslm.. ye , boleh je sekejap.

caller: So kami ada plan..bla blaa blaa

iolss: ok

caller: bla bla blaaaa

iolls : ok

Caller.. so boleh kita teruskan ya puan... so puan keje sebagai apa ya?

iolls: saya sebagai..dot dot.... but maaf laa cik saya tak minat laa..

Caller : so apa status puan.ya?bujang or sudah berkahwin?

iolls: maaf laa cik.. saya kurang minat.

( i think semua orang pernah situasi begini.. dah tak minat.. dah laa kan.. haihhh)



caller: tapi cik..plan ni memang berbaloi...bla blaa blaaa

iolls: tak pe saya usahakan benda lain . terima kasih atas penerangan.

caller: puan .. hanya rm30 hengget je dari gaji bulan bulan puan... xde rugiiiii..nyaaa... .

iolss: tak ngapa... saya tak kisah rugi dengan plan awak... :P .

caller : Puan.. rm 30 paling rendah dari mana-mana plan.

iolss: cik adikkk... iye.. rm 30 tapi kan ...saya rm30 hengget pun susah mau simpan gaji bulan-bulan.. ini kan nak bagi uolss.. adoi.. tak pe laa , saya tak minat plan itu..sila offer kt orang lain yang banyaakkk duit dan berminat...terima kasih. selamat tahun baru.byeeeeeeeeeeeeeee...........



then  iolls terus letak fon ...

 ishhh.. betol ape.. skrg fasa jimat cermat neh.... makan pun catu catu nih.. ahhaha.. aku tak pasti semua pun cam aku ke x.. .. kalo tak, bagus laa.. haha...

Anyway.. happy new year people!!




Wednesday, December 25, 2013

Yuuhuuuu

Laporan yang agak lewat.. tapi who cares! cheewaaa.. nak gak cite.. 

Kehadapan peyyaa di sana... meh dgr celoteh kak ngah ko nih..hehehe

Awal november lepas..kelab sukan opis anjurkan so called ''mini amazing race''.. haa aku kan suke puzzle-puzzle seperti sudah di koba kan.. haha.. suke je ..pandai jwb soklan tu xde la sgt..hahaha. nak seronok ja ingat...ekekehh.. Kali ni, berjaya bawak cik sarah kite join.. kemain susah taw nak ajak aweks ni kuar (high maintenance uolls)..
Antara puzzle yg perlu diselesaikan.. adalah jumble up words kat check point-point yg tertentu.. (aku rase kteorg dapat jawab semua betol kot.hahah... google kan ado :))    )
Pastu lari-lari kesana kemari utk kejar masa tu pekara biasa... hahaha marah cik sarah..pressure-pressure..kikikihh..

Then ada gak acara melastik (adoi ni bab skill2 ni memang aku tak terar..mencik!).. Nasib baik group kami mat john lastik kena..hehe..En teman pun hebat gak melastik..pendek kata hero2 group kami mmg da bomb!..hehehe

Ada gak  games dimana kerja pasukkan diperlukan untuk melambung bola guna tali..fuh fuh.. susah gak yg ni.. tp dapat la bnykkk kali try.. stress tgk org lain berjaya..adoi..

Bab aku suke..susun puzzle-puzzle yg berbentuk-bentuk.. segi empatlah, segi tiga la..rectangel ..etc. alaa diorang panggil  ' tangram puzzles' :) ;
 

dimana you are given a shadow and seven pieces. The goal is to form the shadow's shape using the whole set of pieces. soure 


 The pieces look like this:



best best.. sebab dapat buat laju-laju.. hahaha..


okey pastu.. ni cik sarah offer utk buat.. sebab dia teror menjahit kata nya.. baguih laa tu.. bergado laa dgn mat john.. eh hebat taw diorg nih jahit "LOVE" kat perca kain tu.. syabas kawan2... ::)



taddaaaaaaaaa



yg ni supervisor.. hahaha... pastu mat john akan cakap "ini mat john tahuuu.."

weks!


kami ada dua team.. ni team lagi satu.. hai az! cayok2.. saling bagi jawapan bocor sesama.. kikikihh



ishh tekon benor.. cepatlaaa mat john!!



ni last IQ game xsilap.. kene susun bagi semua paku dlm plastik tu atas satu paku yg atas kayu tu.. 
........wallahh kejap je settle nih.. hahahaa... 
alaaa kt petrosains macam pernah buat..heeee




Dah settle semua.. makan pulak.. pasni paintball lak.. adeh!



lapor memasing kekeke

Game paintball ni..memula dak laki je main.. pastu ada time rehat.. diorg bagi peluang lak dak pompuan main... kang bising cakap xbagi main... sekali ko... adoi!!


ada berani x?



Disebab hanis zalika pun main... mana leh kalah kan.. bahaha... nak gak main..
walaupun pegang salah.. dan ntah hape-hape aku tembak.. haha

dapat gak la dua tiga sagu hati dari paintball nih kek badan.. padan muka kan. hee.. tapi best je main. hahaa... kasi tembak semua!!.. ( xikut arahan ketua nih..hahaha)



Ok.. itu saje nk laporkan... 

Owh.. utk amazing race tu.. alhamdulillah berjaya dapat 2nd place.. jadi lah!.. kehadiran cik sarah kite bawa tuah.. hebat2.. :) till then bye..


Di acara yang berbeza.. kelab sukan ofis.. anjurkan makan malam.. dah tak ingat tarikh..haaa. so kteorg decide saje nk bagi budak-budak nih expereince..( yolaa sangat.. padahal.. mak budak nye ). Kami join kan mereka dalam acara " pakaian beragam kanak-kanak bawah 7thn".. more to like pakaian meragam jek.. hahaha.... 

So nak beli beli baju suit bagai.. mahei kan.. almaklumlaa tgh jimat....sedey... . (berulang kali dh ckp hahahaha)lantak!. So en pejal offer untuk lukis..bli baju cotton murah jeh..hehe .


So bila masa en pejal off, dia wat la projek lukis melukisnya... iaitu untuk baju haziq

kemain lagi...


tgk tu siap sket celoreng2 tu.. ahhaha



Amacam ok tak?  kalo suruh aku lukis.. baik xyah..nan hado reti.. apo-apo pun xreti hahaha.



Okay beralih plak utk cik hannah, kami pakaikan dia macam red riding hood. dia tataw kebenda nya.. but we know!..haha. utk kepuasan mak apak nye laaa kan.. hahahah... kang aku pakai, lain cito jadi ei... hah.



Hood ni asalnya macam half moon tu.. yolla si kecik ni.. mana tinggi lagi.. 
so agak2 macam half moon tu sesuai laa dgn dia.. pastu ringan..



kat umah konon-konon tunjuk cartoon red riding hood.. hahaa...
thanks very much to Maklongnya @ kakla yang rajin menjahit untuk buat bentuk hood.. jangan tercekik sudey.




Okay ni laa hari kejadian..

Haziq as iron man..with mask and iron man hand sort of.. hahaha..
and 

Hannah as red riding hood .. holding the picnic basketwith chickens and i don't know, toys kot!


Tapi gambar semua blur.. budak-budak excited lari2..biasa la kan...eee stress aku!


Anyway, thanks to mom n siblings yang join the crowd that night. semua aku hangkut..(mak, akak, adik..hahah) . en pejal lak keje night , so aku perlukan bantuan la kan..hehe... tanpa mereka, tak join la budak-budak tu. chewaa....

Guess they had fun like we did heee:)

Itu malam, ada cabutan bertuah, and semua ahli kelab dapat xsilap.. pastu hannah pulak dapat tempat kedua ..haha lawak. padahal atas stage.. takut.. lawak lawak... sabo je la...
Anyway, nice experience for us.. an exciting one from beginning to end thee hee :)

Okay, sekian...