Tuesday, July 14, 2015

Mantai & raya taon lepas 2014

 Ehh. belum raya lagi.. tapi baru teringat xupdate pasal raya tahun lepas ,which jatuh my side utk beraya (hoyehh!).. gedix sangat. hahaha. Xkira nak cite juga.. sbb dh start homesick.. see suke nau terkenang-kenang hahaha..nnti sendiri sedey..pffttt.... nasiblaa si pejal nk memujuknya.hahaha

Kebiasaannya malam mantai ( hari sebelum raya ) akan berkumpul umh nenek diah. Siang hari nya penuh dengan persediaan lauk beraya esoknya seperti rendng yang macam-macam , nasi impit dan lauk pauk berbuka.

Waa.. tahun ini, 2015 beraya dengan pejal side.. hua hua hua... start dah homesick aku yang ntah hape2 tuh.. adeh ..pffffft.

Selamat berbuka.. syukur , moga ditemukan ramadhan akan datang.. amin



kazens and mak-mak join crowd kat bawah sebab senang nak handle kiddos.. hek hek



 lepas berbuka nasi dan pelbagai lauk... mari makan buah-buah pula.. fuh... sodap laa aii


around 9mlm gitu.. tataw nak wat apa, aku ajak pejal g dataran senawang.. biasala mlm raya.. lelong sana-sini.. sakit kaki pusing2.. saje tengok suasana... heee



 masa ni, semua dh beransur balik.. yang best nya, xlah laa lepak lama ke malam sangat..ye la orang tua kan,diorg nak rest.. so bagus juga.. balik lah kami untuk beri laluan untuk nenek dan atuk berehat untuk tenaga esok hari..waaaah..hahaa
.


..

...



....

.......

Keesokkan nya, berkumpul lagi di umh nenek.. lihat saja gelagat budak dua nih. geli nk pijak pasir hahaha




 Yang ini, xheran sebab suka baju elsa... heee worth buying rase..sbb dia sukaaaa...


Beraya kt seremban xsah kalo xg 5 ke 6 buah rumah nenek-nenek sedara.. 
 yang ini rumah nek tam yang letaknya sebelah rumah nek uda... hehe..
 yang best tu, lauk tengah hari nasi berayani each year xpernah miss laa.
 kagum laa dengan umh nek tam !! hhehe . Nenek2 lain cth nek su knfem satey punya.. haha tiap nenek tu seperti ada trend lauk pauk tersendiri. hehehe.

Puas la beraya dari jam 10am ke petang hari. Fenat beraya sungguh tapi aku sukaa.. hahhaaa. Ada sesetengah orang xsuka ken.. nak wat cmne. Nama pun beraya. :)




...Lepas asar, maka bergerak la kami ke belah pejal pula... hee.. 


 Sedikit sedutan raya kedua on his side. Masa ni siap untuk bergambar je.hehe.. petang sket baru g satu umh sedara then balik.hee


 Beraya on his side xbanyak  rumah dikunjungi...hhuhuhu,but  sempat la join open house umh abang & kakak ipar...
 ( haziq gerak2..lain pula rupe dia hahaha)




Tahun ni?/??.. jatuh belah pejal side.. kuikuikui...  maka dengar la korang citer homesick yang bakal aku karang nanti kalo rajin. bahahhaa.. 


till then bye


No comments:

Post a Comment

Feel free to drop by guys! :)