Monday, August 31, 2015

Mak buyung ke Penang

Hamboih tajuk. haha

Masa tu seingat aku, aku dalam sebulan lagi dari tarikh EDD. Jalan tetap jalan..kih kih kih.

Kebetolan ada kenduri sedara belah asben di Bukit Mertajam , Penang . Soo pujuk rayu ah pada si asben nak ikut MIL, FIL, ipar duai kan...kan. hehe.

Maka, pada hari Sabtu 29 Ogos 2015 , bergeraklah dua buah kereta dari Kepong ke Bukit Mertajam, Penang ( abg ipar n kakak ipar satu kete dan kami satu kete ).Seawal jam 8.30 pagi dah bersiap-siap dan bertolak dari Kepong ke tempat kenduri di bukit mertajam.

Perjalan bercuti kali ni, xde rancang apa-apa sangat mungkin semua ada urusan pada hari hari mendatang, maka vacation kali ni hanya mengambil masa dua hari satu malam sahaja (wished it was longer..huhu).
 

Masa ni singgah di RnR , sempatlah fresh up kejap sebelum meneruskan perjalanan



 Agak lewat sampai , ntah sebab apa ntah , ke mana waze bawa. haha.



 Syukur sampai juga di rumah sedara belah asben




 sesi bersalaman ..lama tak jumpaaa




 Selesai makan dan jumpa sedara, maka trus ke hotel di Bukit Mertajam. Gambar xsempat snap.. kefenatan. eheheh.




 Arsyad menunjukkan gigi dia tercabut tiba tiba. wahhh welcome new tooth! hehe



 Di malam hari mencari dinner


 xingt nama kedai, tp berdekatan hotel masa ni.. so belasah je la. hehe

Esoknya :

Breakfast > Checkout hotel  > drive ke mainland (Penang) .





 Sape kenal jalan ni...? Ni la kawasan belah asben zaman dolu-dolu masa balik kampung di penang (suatu ketika ) . ( Nowdays xde dah balik Kampung di Penang ..... tak merasa la iolss balik kampung ke sini time raya heee).



 MIL iolss bersama kak ipar duk order rojak n air serbet ( ehhhh betoi ka eja)





 Nampak tak ada budak nak bermanja manja dengan mengasak-asak perutku hahah



 aiyoyoy pewott mak buyung hah hah hah
( moga kembali ayu lepas nih hahaha)



 Masa ni, penuh gak tempat duduk. memula duduk dalam tempat gelap, last2 ada kosong kt luar ahhhh dapat la duduk luar hee




 hmmm layannnnn



 air serbet ...first time rase (jakun sket haha maafkan hamba)


Sempat round kedai buku lama lama di jalan chowrasta

Vacation diakhir dengan mencari jeruk-jeruk pak ali dan round sekitar jalan chowrasta je..  Alhamdulillah semua sampai rumah MIL di petang hari..





Nah ahkak velanje.. mak buyung yang tak lama lagi dah nak meletoppss hahah.
 ( apeke , iolss xsuke laaa bergamba tgh boyot camni huhuh)
Mekasih aisyah tlg amikkan gambar! muax!



...till then...