Sunday, April 3, 2016

Flower girls & boys

Kisah di awal Februari 2016,

Yay dah tak berpantang.. tapi menyusu si kecik perlu diteruskan.. so kene pakai loose loose sikit hahaha.. kesengalan apakah? hek hek..


Bermula kenduri sepupu Azan & Rosmah lah, anakanda Aisyah menjadi flower girls. Memula macam tak percaya dia nak participate , al maklumlah bebudak jarang jumpa sedara pastu lambat nak warm up. Hehe.. tu ar dont jugde the book by its cover!


Haaa.. kenduri kawin sepupu pula selepas kenduri adik.. kali ni ada tugasan menanti si aisyah. first time nak jadi flower girl. Dah jdi kakak , So boleh bagi la tugasan sket waktu kenduri kendara ye x?






Ni lah barisan flower gilrs and boys, mereka semua dikalangan sepupu antara diaorang .. 
cantik aa warna ni hee, suke suke..
 Mereka sangat supportive! Ditambah pula dengan mak cik ,maklong, mak mak sedara yang turut turun padang bagi semangat dan arahan.hehe.. 





Tahniah Azan & Rosmah ,
 Moga kalian sentiasa di rahmati & dilindungi Allah SWT.

Ada 3 orang bujang kat sini..hehe.. next??




Amyrah dengan dua maklong yang comel niiii








Mak-Mak sedara yang tak henti henti membantu mengurus kenduri..
... sayang korangsss...







aaa... iolss jeles , xde dalam gambar. Al maklumlaa.. masa ni amyrah dah nak susu dan sebagainya.


.

Geram tengok diorang kan.. ehhe seronok ada keje eaaa
Tema purple untuk budak, lelaki pakai baju putih dengan bow tie hand made by mak long aien-mekaseh.



......cuteness overload..




Berteduh kejap, sementara pengantin tiba. Tengok bebudak pon faham sabar... kita? huhu




mak mak budak selfie bersama anak-anak
make-up sudah kecairannn..ngee

Maka dapatlah first experience as flower girl... next time mungkin lebih mudah nak handle kenn..


Tips : 
- Nak gather semua bebudak flower girils and boys yang berlari-lari time kejadian memanggg susah, so kene ada yang expert bab pujuk budak nih.
- tips lagi .. kene ada umpan la, gegula ke, coklat ke hahaha..   air vitagen sejuk mungkin?hehe
- Pastikan semua minum air banyak dan isi perut sebelum tugasan, kalo tak banyak kerenah kememey.
- kene ada rehersal sebelum waktu supaya diorang faham arahan apa nak buat ( upah lagi kalau boleh)
- Jangan lupe ucap thank you pada anak-anak kite sebab telah buat yang "Terbaik" dan selesai tugasan di majlis besar itu.  






Thank you jugaaa pada mak-mak sedara aisyah yang memberi tunjuk ajar jadi flower girls n boys serta bersabar dengan budak-budak neh.  Muahh sikit! Sayang korangss ketat ketat jugaks!!

ps: Maaf aisyah, mama xsempat beli baju tema..huhu



till then bye