Sunday, January 10, 2016

Ibu berpantang semasa kenduri kahwin??


 Entri dah jadi badak berendam dalam draf.. so , throwback ya..

Masuk hari ke 29-an berpantang , maka pulangla daku ke kampung kerana nak saksikan majlis kenduri adik bongsu.. Ehhhh mana boleh tak balik, ku gagah juaaa. Pada mulanya memang rasa tak perlu join, sebab masih berpantang, tapiii sebab nak sangat balik kampung kek soromban yang tengah kebizian itu-maka balik juga. Dan aku sedar bahawa aku kene gagah sendiri berpantang even thou di soromban , semua tengah sibuk.



Ketibaan barang-barang hiasan pelamin dan khemah... sekali diorg ingat aku yang pengantin sebab duk depan pintu rumah macam pakgad. haha
Yang kecil kecil pun tak kurang sibuknya.. aduhaii.. kesian sama nenek , budak budak neh lari keseronokkan sebab jumpa ruang yang luas... kemain kemain..








Pengantin tengah berinai di malam hari.. Masa ni, geram je sebab iolss pun nak jugakkk!! hahah
Tak pe takpe, abes pantang memang confirm aku berinanai.. hek hek hek



Ibu berpantang duk jalan-jalan siar jenguk-jenguk je la keje kan. agak-agak baby nak susu selak je hahaha... Tapi huru hara gak, sebab nak layan kerenah dua lagi budak tu yang nak mama diaa juga uruskan, makan laa, toilet laa pakai baju laaa.... xdenye nak berehat hokay. hek hek.







Ketibaan sedara mara yang membantu.. Masya-Allah, moga Allah membalas jasa baik semua sedara maraku yang bertungkus lumus dari siang ke malam. Sekarang ni aku pun tataw mana barang kawin mana barang rumah hahahaha..Banyak nau barang rumah   atoknye! haha










Baby newborn, tido je la keje dia kan.. hee 
Nah bersama maklong!!








Orang hiruk pikuk masa kenduri, dia boleh selambe je tido ... nenyak aje. Cukup time, dia bangun bingit kejap, pastu nak susu...







20 November 2016
 Tahniah Adah & Nazim
Selamat Pengantin Baru
Moga kalian bahagia dunia akhirat, Amin







Bersama bridemaids a.k.a sepupu sezaman dengan pengantin hehee


* ketika entry ditulis, sekarang dah selamat ada baby marryyyamm.. , Alhamdulillah.
Selamat jadi mak apak, sama sama rasekan serik nye jaga budak kecik , bak kate nenek diah.. hahaha.
..Kawan saya kate " hadap & bertabah jela" hahaha..



Alhamdulillah selesai majlis nikah adik, selfie sebelum aku nak masuk ke bilik duduk diam-diam ) -memang tak la kan hahaha ). HUru hara baju basah sebab duk urus yang aisyah pergi toilet. Ye semasa kenduri iolss sendiri kene urus anak ya... haha. asben lom tiba lg masa ni. Lagipun anak asyik nak kat mama dia je, haihhh.. belasah je laa labu.Faham-fahamlah pantang memang out bab duk diam , nasib badan... aahahah.



Oh ya,  masa kenduri berlansung aku makan je lauk kenduri kat belakang nu..(antaranya telor rebus, dal, kuah kurma etc),  mak ngah aku kate okay je heee, janji tak yang pedas pedas. yay. Cukup masa lapar, sendiri senduk nasi kat dapur dengan periuk periuk besau hahaha.. xdenye orang nak layan ko hidang hidang nyahhh... hehehe.






 Kebizian apakah , bridemaids a.k.a sepupus sepupus yang tak tiap masa kepoh..haha
Gossip apa la tu.


 
 Geng kecil flower girls yang comel comel









 Ni ibu berpantang nak jugak jejak pelamin kay! jgn marah , pfft....
Asben pun tak leh lama di kenduri tengah hari tu dah kene shoot balik ke shah alam atas urusan-urusan yang tidak dapat dielakkan, bertabahlah wahai suami.. heeee.
 Sedih betol xleh cuti lama-lama, bersabar je la...
 All moms out there be strong !! (tetiba)





 Welcome nazim to the family.

Kisah penganting laki nak ke rumah kami, memang takkan dilupa haha..
Kene tahan polis masa dalam perjalanan ke seremban , pastu kad pengenalan tak pegang pula, yela tengah pakai baju melayu untuk nikah, mana bawak wallet. Wallet bersama mak nye di kereta lain. aduhh.. Cerita sensasi betol hari tu hehe.. Nak wat camno muke ala ala  mat salleh a.k.a foreigner. 


Apa-apa pun, kepada Nazim ; the more the Merrier . Selamat bergeng dengan Abg Pejal :)





....ONomm onommm..
Miahh bangun.. ada paksu baruu!! haha




till then bye



No comments:

Post a Comment

Feel free to drop by guys! :)