Sunday, September 11, 2016

Review Cyberview Resort & Spa , Cyber jaya


 9 September 2016

Sempena besday babah diorang ni, aku ajak en asben g Cyberview Resort & Spa. Lokasinya di cyberjaya, dari shah alam ke sini dekat jaa... :)

 Kiranya lama tak bervacation sejak beranak tiga..huuhu.. So, mencari tempat yang dekat dengan rumah supaya tak penat badan heee.. Maka teringat pernah baca blog sepet , then trus book guna traveloka. Thanks mimi sebab intorduce web ni. Siap ada diskaun lagi... saya suka saya sukaaa.. :)

  Masa check ni, dapat masuk awal jam 11.. hee mungkin sebab ada bilik kosong kot.
 Macam-macam request nak bilik dekat dengan pool bagai.. haha tapi ok je memana bilik, sebab bilik dia macam pusing juga kawasan pool.

 


 Amacam ada gaya pelancong yang sebenar-benar nak pergi melancong tak.. wakaka






nah map.. untuk suruh buggy bawak ke mana mana ajaa..








 JOm cekkitdout..




 Bilik deluxe yang luasss.. pastu sofa tu, sofa bed... makan anak-anak boleh tido situ kenn heee












 Ini bebudaks tak zabar nak terjun...
* read tahun ni 2017 - sampai sekarang duk tanya bila lagi nak pergi tempat ni.. heee






 Belah air tejun sana , agak dalam la untuk budak. So kene hati hati. Lantai pool disini macam kasar pepasir.. tapi ok je bagi aku sebab xlicin.. mudah nak handle anak-anak.




 Seronok la tew



 Ni lagi sorang.. suke main air amyrahh neh




 Ada pool belah atas.. ok juga.. tapi aku rase cam malas nak berjalan basah-basah ke atas.. maka tak berendam lah ke sana...hee. EH boleh la kawan-kawan kalo nak kesini , pasti anak-anak terujaaaa.. ahaha




 Ada perkhidmatan kereta buggy untuk kesana kemari. Nak g mana la tew? hahah




Haaa ni laa , korang boleh g ke jungle jingle apa tah nama dia, tempat untuk budak-budak main, ala ala play room semnetara mak apak g spa kot.. hahah sebab lokasi nya bertentangan SPA . menarik tak tektik dia? kah!




 
 nenek atok pun join kay!.. sebenarnya adhoc je diorang datang ke sini.. call pagi tadi, petang dah sampai.. see dekatkan hahaha
.. biasa la orang pencen berjalan jee sekarang.. pergh syokk!






 Hokay ni borang untuk isi SPA,. Untuk uolss yang suka SPA ni baik try laa... tapiii nak urut2 kene bayar, untuk guna  jacuzzi, steam room and sauna room , katenye complimentary untuk yang stay cyberlodge.. waaahhh best kan. free kot!  (masa iolss pergi tu, lady tu cakap boleh bawak mak or girlfriends sekali kata nya..untuk room fomfuan lahh...hee sekarang, aku tak sure sekarang camne -ade kene charge kah?)




 bubble-bubble... suam suam airnyaa..
teruja tak?hee




 Sembunyi Spa ni, dia pisahkan kawasan mens n ladies. so yang lelaki ade juga macam ni.. so boleh juga kalo tak rendam-rendam suana hee







 .. ada kawasan untuk main-main..





 




 Untuk dinner malam first tu, kitaorang makan luar. ada deret kedai-kedai so boleh laa tak yah g jauh jauh.







 Masa ni nak cek out,  breakfast dulu.. yay.
Kebetolan ada kambing pepagi.. perghh hahah berselera tetiba hahaha
Cukup lah dua hari satu malam vacation kali nih.. hiks.
Alhamdulillah






Eehhh tak puas mainnn hahaha..







 Okeh last spam gambar bilik sebelum balikkk hee







 till then bye


No comments:

Post a Comment

Feel free to drop by guys! :)