Sunday, July 17, 2016

Flower girl lagi?? @ mak cicik kahwin

Lepas berhari raya... memula kebizian rumah panchor, seremban sempena majlis peya a.k.a mak cicik yang akan berkahwin hee.. Untuk kali ni, majlis buat kat dewan di putrajaya, tapi untuk majlis nikah abah masih nak kat rumah diaa..  ( itu pun kalo boleh kenduri nak buat kt rumah panchor jugek! haihhh).

Yang seronok belah pengantin perempuan (our side), sehari sebelum majlis ada panggil orang buatkan inai.. maka ramai laa nak join sekaki...hehe termasuk laa iols!



uu kemain dia ...
 orang pertama buat inai. nena henna yang buat inai dah tibah di rumah jam 3.30 petang tak silap masa tu.
Masa ni pengantin ke KL ada urusan bajuuu  pengantinya ... adoiii.. macam-macam hal. Lasti minit siap taw..Siannnn, jarak jauh nak antara benua cam ni la, nak deal urusan kahwin memang kene tabah. 
Anyways settle dh cik oii.. alhamdulillah





 To kill the time semua pun pakat berinai... mana laa si pengantin tak tiba tibaa lagi hee..







ehemmm ehem.. layan jugakk mama nyeerr hahaha






 Dalam jam 5.30 petang gitu .... Haaa datang pun..pengantin! hehe
 selamat orang buat inai tu kitaorang layan ahaha...



 Hura hara sana sini , kemas itu ini.. kepoh sana kepoh sini... maka siap-siap la semua untuk majlis nikah esok...


Persiapan untuk pelamin nikah .. lewat gak datang dekat maghrib gitu.. jauh datang dari Subang




 antara hantaranya belah laki



 



 sejadah dan Al-quran



Hantaran belah perempuan





taddaaa... Pelamin dah siap.. yay




Pengantin kebizian dengan lap top haihhhh... booking apa lagi la tew? hee





Pengantin berjasa jap gosok baju abah mak ahahah




Sebelum majlis.. ini budakk mestii nak join mekap mekap nih, mujur tukang mekap rajin melayan budak kecik... hee





Ketika majlis nikah Nur Zafirah Zaidan & Muhd Zulhilmi Ismail





YAy... Tahniah korangs. 
Semoga bertabah dengan long distance relationship as husband and wife.
 Doa bebanyak untuk kebaikan masing-masing. 
"Together forever, never apart. Sometimes in distance, but never in heart."
..ecececehh...
#mogakekaltilljannah aminn







Bersama pengantin , amik seri kerana tak berapa nak seri dah aku neh ahaha




Baju aisyah n haziq repeat je... hee jimat jimat..








Berangan jadi princess letew...





 
posing wajib gitew dengak hakak hakak ahaha..!





Bersama sepupu sepupu yang merengss hahaha..
dap!!
eh , mana "do the ju ju dance yawl?"


Alhamdulillah selesai majlis, lepas magrib ramai lah rombongan ke putrajaya untuk tengok Dewan Sri Siantan. Seperti biasa iolss duk rumah nak jaga bebudak budak haahaa..




CUkup main main dah tu.. jom tido.. esok ke dewan. Ada kerja menant aisyah lagi .. hee
Flower girls again ?!! request by pengantin taw hahaa




Esoknya, cam bisa bangun pepagi berebut-rebut mandi dan bersiap ke putrajaya. Pengantin selamat tido hotel dah ahahha..













 Nah.. mukadimah userer-userer
Tema kali ni rose gold hiks




Okay flower girls and boys dah standby untuk rehersal.. hee





tak sabar-sabar dah tu haaha






Ada pesanan pesanan terakhir dari maklong zaila.. ekekek
Masa ni aku dah lari dah tak nak tunjuk muka, kang semua nak " mama, mama" ahihhh





Sebelum pengantin datang cepat-cepat bergambar..walau pun huru hara.. hahaha




Mekasih keng kawan yang sudi datang...





Dapat juga jumpa geng Manchester.. gila berpuluh-puuh tahun tak jumpaaa aaaa






Dapat juga jumpa geng Okinawa neh.. mini reunion la kira nya.. Makin muda je semua hahaha, iols dah macam kepamss kejar anak sana sini haha
 Yang lain , lain kali ada rezki  , kita jumpa ya




HOkay... ketibaan pengantin bersama flower girls and boys ,... yang mana tidak dipimpin mak apak (as per resuest pengantin) ahhaha kemain ko yah! hahah.. Tapi salute laa.. displin pla kali ni.. hahha 
Terbaik laa anak buah mak ngah neh!! muax!



wahhh gitew



Pelamin besar.. haha barisan flower girls and boys naik ke pentas hee
Yang takde dah tak zabar nak berlari-lari la tu hahaha






 Peya & Zul
COngratulations!!
Mereka berkawan masa zaman belajar di Penstate, US.








Syukur pada yg Esa, majlis berjalan lancar. 

Sebelum dewan ni tutup dalam jam 4 gitu, cepat-cepat kiteorng bergambar. Agak strict kan kalo dewan, ada timing, so harus cepat! hehe.. Kenduri masa raya rase macam open house hee . Parents pun dapat jumpa kawan-kawan lama , seronok tengok heee. iolss pun dapat jumpa long long fwenss hee..yay.





Kepada sedara mara, family and friends who are always there to support and giving out thier love to each event, i can't thank enough. 

Masya ALlah.. May Allah bless all you amin...







Okay time to go home 
...Back to Shah Alam... 


till then bye

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop by guys! :)